21 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 mai 2020

EXCLUSIV: Măsuri noi în Spitalul Județean Buzău, după infectarea a 16 cadre medicale. Toți angajații se vor supune

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 3308 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Decizie de ultimă oră luată de autoritățile de sănătate publică din Buzău. Întreg personalul Spitalului Județean Buzău, unitate în care 16 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, va fi testat la intrarea în tură. În zilele următoare, în momentul în care intră în tură, medicii, asistentele medicale și ceilalți angajați ai Spitalului Județean Buzău, vor fi testați cu ajutorul testelor rapide pentru a se vedea dacă au trecut sau nu prin infecția cu coronavirus la un moment dat, fără a prezenta simptome și dacă au dezvoltat anticorpi.
Medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău, a anunțat în exclusivitate în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv, că au început deja pregătirile pentru trecerea la o astfel de testare a întregului personal.
“ Este momentul să putem utiliza testul rapid pentru că mare parte din populație a trecut prin infecții subclinice, sau fără manifestări clinice, și putem demonstra asta prin prezența anticorpilor, adică ceea ce exact testul rapid ne indică.” a declarat la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

În funcție de rezultatul testului rapid, cadrele medicale își vor continua activitatea în spital sau le vor fi prelevate teste pentru un rezultat exact dat de PCR.

 “ Personalul care va fi depistat pozitiv la testul rapid va lucra oricând in spital(n.r. pozitivi la test rapid  adică au anticorpi, ceea ce înseamnă că au trecut prin boală). Persoanele care au rezultat negativ vor veni la noi și vom face testare prin PCR iar persoanele care au rezultat incert vor fi îndrumate în izolare la domiciliu pentru încă 2-3 zile, după care vor reveni pentru o testare în același sens: test rapid și PCR.”, a adăugat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Joi, fiecare secție din Spitalul Județean Buzău a realizat tabele cu întreg personalul, astfel că de vineri se poate trece la folosirea testelor rapide, a precizat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Personalul Spitalului Județean Buzău a mai fost testat la începutul pandemiei cu astfel de teste rapide. Ulterior, procedura a fost suspendată după ce autoritățile de sănătate publică au arătat că testele rapide nu pot depista boala într-o fază incipientă.
Acum, din moment ce s-a dat undă verde testării rapide, Spitalul Județean Buzău va trebui să achiziționeze noi teste, în stoc mai având doar în jur de 200.

În Spitalul Județean Buzău au fost infectate 16 cadre medicale, a precizat medicul Carmen Scîntei, și anume: 3 medici, 6 asistente și 7 infirmiere.Etichete: angajații |  Buzău |  cadre |  EXCLUSIV |  infectarea |  Județean |  medicale |  Măsuri |  Spitalul |  supune
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU