30 [APR 13] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 30 aprilie 2013

EXCLUSIV ÎPS Ciprian, interviu Focus TV VIDEO

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
7 voturi 1939 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

„Am simţit că preoţii şi credincioşii m-au întâmpinat cu multă dragoste” spune noul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei la puţin peste o lună de la momentul întronizării sale.

Într-un amplu interviu acordat, în premieră, pentru Focus Tv, noul arhipăstor a vorbit despre aşteptările pe care simte că enoriaşii şi clerul le au, despre deciziile luate pentru reorganizarea Bisericii, despre viziunea sa asupra rolului Bisericii în societate şi despre aşteptările pe care, la rândul său, le are de la oameni, fie ei preoţi sau enoriaşi.

Un interviu eveniment, de circa o oră, realizat de jurnalistul Doru Gheorghiade cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Ciprian, a răspuns multor întrebări care s–au pus de la întronizarea noului arhipăstor. Înaltul prelat a mărturisit că a simţit dragostea cu care a fost primit, dar şi că îl îngrijorează pentru că nu consideră uşoară misiunea pe care o are. Înalt Preasfinţitul Ciprian spune că şi-a propus să aducă Biserica mai aproape de oameni, să dinamizeze viaţa bisericească şi să consolideze rolul Bisericii în viaţa socială. Pentru toate acestea, noul arhiepiscop aşteaptă sprijin şi de la drept credincioşi, dar şi de la cei care astăzi conduc destinele comunităţii.Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 2   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU