02 [MAR 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 02 martie 2016

Exclusiv! Ce face Cătălin Ilniţchi la 4 luni după dezastrul 'Colectiv'

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
0 voturi 1268 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Există viață după Colectiv! O dovedește din plin Cătălin Ilniţchi, buzoianul care a scăpat de flăcările morţii din clubul bucureștean. După ce a simțit pe pielea lui ce înseamnă iadul pe pămînt și a trecut, apoi, prin mai multe operații în Israel, acum, la patru luni de la tragedie, Cătălin parcă a renăscut. Merge deja la muncă, dar a revenit și la marea sa pasiune, cea care a fost la un pas să îi curme viaţa - fotografiatul. Singurele amintiri ale negrei nopţi de 30 octombrie, care a îndoliat un popor întreg, mai sînt cicatricile care i-au rămas pe trup. Este o plată uşoară, se gîndeşte buzoianul, cu gîndul la cei 63 de tineri, plini de viaţă şi pasionaţi de muzică rock, la fel  ca şi el, care au pierit  în focul din Colectiv. 

Cicatrici, greu de vindecat

30 octombrie 2015 - o dată care va rămîne pentru totdeauna scrisă cu negru în istoria țării noastre. O tragedie cu un bilanţ sumbru: 63 de morţi şi sute de răniţi, asta a lăsat în urmă ultima zi a lunii lui brumărel. Cu siguranţă această dată va rămîne mai ales în mintea şi sufletul supravieţuitorilor. La fel și în cazul lui Cătălin Ilniţchi. El este buzoianul care a văzut cu ochii lui oroarea acelei nopți, a simțit pe pielea lui flăcările morții și a scăpat ca prin minune cu viață. La patru luni de la tragedie, după ce a stat internat săptămîni întregi în două spitale, unul în Bucureşti şi un altul în Israel, după operaţii complicate, Cătălin trage o concluzie: există viaţă după Colectiv. De la începutului lunii februarie Cătălin a revenit la muncă şi face eforturi ca rănile să i vindece complet:” Lucrurile merg bine. Am început kinetoterapia, fac recuperare psihologică, şi de la 1 februarie am început să merg şi la locul de muncă. Acum lucrez la limitarea cît mai mult a cicatricilor pentru că grefele care mi-au fost puse în Israel pe gît şi pe umăr îmi limitează mişcarea capului şi acum lucrez la recuperarea acestor mişcări” le-a declarat Cătălin Ilniţchi, telefonic reporterilor Focus TV. 

Merge la concerte

Cătălin a revenit şi în sălile de concerte. În Colectiv a ajuns să fotografieze lansarea albumului trupei Goodbye to Gravity. Acum face același lucru: merge la concerte ca să facă ce iubește cel mai mult: să facă fotografii. Cînd a păşit pentru prima dată într-un club a simţit fiori pe şira spinării. Cătălin nu s-a lăsat însă învins de toate sentimentele negative care l-au invadat. El este un adevărat luptător și spune că va merge din ce în ce mai des la concerte, pînă cînd teama va dispărea complet: „Momentan am fost la destul de puţine concerte, deoarece nu pot sta mult în fum de ţigară(...). Primul concert a fost mai dificil. Nu am putut să nu mă gîndesc la ce s-a întîmplat în seara aceea în Colectiv, dar încet-încet o să-mi revin şi o să merg la mai multe concerte”, a mai spus Cătălin Ilniţchi. Pentru că a mers la concertele trupelor rock pe care le îndrăgeşte a avut ocazia să vadă dacă administratorii cluburilor au învățat ceva din tragedia Colectiv şi respectă toate regulile de organizare a unui eveniment la care pot participa sute de oameni. Iar pentru că durerea îi apropie pe oameni, Cătălin a păstrat legătura cu ceilalți supraviețuitori din Colectiv. Cu toţii încearcă să depăşească momentul de cumpănă şi încearcă să uite clipele dramatice pe care le-au trăit. Într-un final lui Cătălin nu îi mai rămîne decît să înveţe să trăiască cu durerea. El este unul dintre norocoşii acelei seri şi nu poate să nu se gîndească la toţi oamenii care i-au fost aproape. 

Recunoscător donatorilor

Le este recunoscător tuturor celor care au donat sînge sau bani pentru ca el să poată supravieţui. Patru luni au trecut de la tragedie. Patru luni în care românii şi-au numărat morţii şi au cerut explicaţii. Întrebările vor rămîne în continuare fără răspuns, iar sufletele părinţilor, iubiţilor şi apropiaţilor celor 63 de victime ale cumplitului incendiu nu vor fi niciodată alinate. Cătălin este unul dintre norocoşi, iar dacă de pe trupul lui rănile tragediei se vor închide, în suflet vor rămîne pentru totdeauna deschise. Etichete: Colectiv |  Cătălin |  dezastrul |  Exclusiv |  Ilniţchi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU