17 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 17 mai 2019

Evoluţie halucinantă a procesului retrocedărilor de păduri de la Gura Teghii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
5 voturi 2352 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Procesul retrocedărilor de terenuri împădurite de la Gura Teghii, ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, are o evoluţie halucinantă. O inculpată din dosar, Liliana Panaete, fostă secretară a Primăriei Gura Teghii, susţine în declaraţia de la Î.C.C.J. că a fost forţată de procurorul de caz să dea anumite declaraţii sub ameninţarea că dacă refuză va fi arestată.

Potrivit publicaţiei luju.ro, Panaete a anuntat ca îşi retrage declaratiile date la D.N.A. Ploieşti şi în prima instanţă, în faţa judecătorului Mihai Viorel Tudoran de la C.A. Ploieşti, asta întrucît răspunsurile i-au fost sugerate de către procuror. Liliana Panaete a explicat că a fost chemată de procuroarea Cerasela Răileanu de la D.N.A. Ploieşti, care i-a cerut să recunoască faptele de care era acuzată şi să se prevaleze de dreptul la tăcere. De asemenea, tot Liliana Panaete a dezvăluit în faţa judecătorilor de la Înalta Curte că a dat la D.N.A. declaraţia dorită de parchet după ce a fost ameninţată că în caz contrar va fi arestată. Nu în ultimul rînd, Panaete le-a adus la cunoştinţă judecătorilor de la instanţa supremă că declaraţiile, cu o singură excepţie, i-au fost dictatate de către procuror.

Înainte de a prezenta declaraţia dată la I.C.C.J. de Liliana Panate, amintim că la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost depusă de către ex-prefectul Paul Beganu o plîngere împotriva procuroarei Cerasela Răileanu şi a fostului şef al D.N.A. Ploieşti Lucian Onea, dar şi împotriva a doi poliţişti judiciari de la unitatea de parchet, pentru represiune nedreaptă, cercetare abuzivă şi grup infracţional organizat. 

Mai multe amănunte AICIEtichete: Evoluţie |  halucinantă |  procesului |  păduri |  retrocedărilor |  Teghii
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU