20 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 iunie 2019

ULTIMA ORĂ! Subiectele la matematică, la Evaluarea Națională!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1443 vizualizari 0 comentarii
Evaluarea Naţională: Joi, Astăzi are loc proba la Matematică


După o zi de pauză, absolvenții de gimnaziu care de marți au intrat în focurile Evaluării Naționale au dat piept, joi, cu matematica. Pentru mulți dintre ei s-a dovedit piatra de încercare a examenului pentru că subiectele i-au pus pe unii în dificultate. Au fost subiecte cu un grad mediu de dificultate, apropiate de cele care s-au dat la simularea examenului, din primăvară. Mai ales ultimul subiect le-a dat mari bătăi de cap viitorilor liceeni care nu stăpânesc atât de bine știința matematicii.

Așadar, matematica a dovedit că are destule subtilități pe care numai cine a învățat constant, în toți anii de gimnaziu, le poate desluși.                    
După circa o oră și jumătate, au început să iasă din sălile de examen și primii candidați. Pe fețele unora se putea citi nedumerirea. Deși subiectele au avut un grad de dificultate mediu, unora le-a pus probleme ultimul subiect. Au fost inclusiv elevi care nu au știut să-l rezolve și au crezut că subiectul a fost formulat   
Și totuși nu a fost nici o greșeală în elaborarea ultimului subiect, au spus elevii care stăpânesc matematica și s-au pregătit în mod constant. Deși cu un grad de dificultate sporit, și ultimul subiect a putut fi rezolvat, iar cei care au făcut-o speră la note cât mai mari.                       
Emoțiile nu au trecut pe deplin odată cu încheierea examenului, pentru că urmează ca fiecare să afle acum care e rezultatul muncii. Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie (până la ora 12:00).  În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (interval orar 14:00 - 20:00). Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 iunie.
La Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris de la Buzău aproape 4000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.
Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).
 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU