26 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 iunie 2014

Este Ziua Drapelului! Uite cum au sărbătorit-o militarii şi autorităţile! (VIDEO)

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
3 voturi 1484 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Simbol al poporului român de peste două veacuri, element nelipsit pe câmpul de bătălie, dar şi pe terenul competiţiilor sportive, prezent în momentele cheie ale istoriei, drapelul naţional a fost astăzi sărbătorit. Ceremoniile militar-religioase, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, sărbătorită de de aproape două decenii pe 26 iunie, au debutat, la Buzău, aseară. La lăsarea întunericului, militarii au coborât drapelul de pe catarg pentru a fi sfinţit astăzi, în cadrul unui ceremonial religios oficiat în biserica maramureşeană din incinta Comandamentului Doi Operaţional Întrunit. După acest moment, drapelul a fost înmânat de prefectul judeţului militarilor. 

În paşi de defilare, soldaţii au mers până în centrul oraşului unde, în prezenţa autorităţilor şi asistaţi de public, au arborat, din nou, tricolorul, pe catarg. Tricolorul este unul dintre cele mai vechi simboluri naţionale. I-a însufleţit pe revoluţionarii paşoptişti, dar şi pe soldaţii care au luptat în Războiul de independenţă, pentru ca mai apoi să fie prezent în toate bătăliile şi războaiele care au urmat. A fost de asemenea purtat de sportivii învingători şi de cei care au cucerit teritorii noi, semn al victoriei şi mândriei de neam. Iar din 1998, drapelul naţional este sărbătorit în fiecare an, pe 26 iunie, aşa cum a fost şi astăzi. 

Semnificaţia celor trei culori ale drapelului o învăţăm încă de mici. Roşul semnifică sângele strămoşilor vărsat în luptele pentru pământul străbun, galbenul -bogăţia holdelor, iar albastrul reprezintă cerul senin şi gîndul de libertate al poporului român.


Etichete: autorităţile |  Drapelului |  militarii |  sărbătorit
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU