10 [IUN 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 10 iunie 2015

Enoriaşii din Focşani cer iertare IPS Ciprian

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1034 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Enoriaşii din Focşani cer iertare IPS Cipria

Enoriaşii parohiei Sfîntul Apostol Andrei din Focşani vor pace.  Credincioşii au scris public Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, o epistolă prin care solicită împăcare după criza produsă de excomunicarea celor trei credincioşi. Iată ce scriu focşănenii:

“Acum, fiind începutul postului Sf. Apostoli Petru si Pavel, întemeietorii şi stîlpii bisericii lui Hristos, ne-a determinat şi pe noi, enoriaşii Parohiei Sf. Apostol Andrei şi Sf. Nectarie din Focşani, la o analiză profundă asupra acţiunilor noastre trecute, faţă de această instituţie, căruia Sf. Petru i-a pus la temelie iubirea, iertarea, pacea şi pe care ar dori-o respectată de noi toţi : enoriaşi şi slujitori, prin acţiuni care să-i facă cinste şi prin atitudini împăciuitoare. Lipsa de comunicare, atît cu părintele nostru Vatră Giorgica, cît şi cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, ne-au făcut să analizăm nişte fapte aşa cum le-am văzut noi, cărora le-am dat o interpretare posibil eronată şi care au stîrnit în noi multă supărare. Întotdeauna la supărare spiritele se încing şi se iau decizii greşite, care duc la acţiuni duse la extrem.
Singurul care poate pune capăt acestei stări conflictuale, sunteţi dumneavoastră, care printr-un act de bunăvoinţă şi de clemenţă, aţi putea să ne daţi o lecţie de generozitate, care pe majoritatea dintre noi ne-ar coplesi si ne-ar intoarce pe calea cea buna, plina de pace si de iubire fata de biserica si reprezentantii ei. Puterea exemplului de iertare si ingaduinta din partea dumneavoastra ar fi pentru noi minunea pe care Dumnezeu ar lucra-o prin Inaltpreasfintia Voastra, atat in cazul parintelui Vatra Giorgica, cat si in cazul nostru, prin asezarea lucrurilor in biserica Sf. Apostol Andrei si Sf. Nectarie asa cum au fost intotdeauna, in deplina armonie si intelegere.
Toata experienta prin care am trecut sa fie pentru noi si pentru parintele nostru o lectie invatata din greseli pe care sa nu le mai repetam, iar suferintele acestei perioade negre sa fie pedeapsa cu care să ne plătim ascultarea.
De asemenea, sperăm ca odată instalată pacea la biserica Sf. Apostol Andrei si Sf. Nectarie, sa ne permiteti sa punem umărul la consilidarea si prosperitatea Bisericii Ortodoxe Romane.
« Caci cu inima se crede spre indreptatire si cu gura se marturiseste spre mantuire – Sf. Apostol Pavel ».
Va multumim cu mult respect si smerenie.
Subscriem şi semnăm cu toţii, enoriaşii Parohiei Sf. Andrei şi Sf.Nectarie din Focsani”.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU