17 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 februarie 2020

Elevii de clasa a VII-a nu mai susțin simularea la Evaluarea Națională. Acum se decide dacă scapă și cei de-a XI-a

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2873 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 Anul acesta, liceenii de clasa a XI-a ar putea scăpa de simularea examenului de Bacalaureat. Spre deosebire de anii trecuți, Ministerul Educației a lăsat ca decizia organizării simulării pentru această clasă să fie luată în fiecare județ, de către oficialii învățământului din teritoriu. Iar dacă se va hotărî ca liceenii să intre în sălile de clasă pentru a susține testele care le arată cât de pregătiți sunt la acest moment pentru examenul maturității, vor susține simularea abia în luna mai, aproape de sfârșitul anului școlar.

La Buzău, conducerea Inspectoratului Școlar a discutat deja pe marginea acestui subiect cu directorii de școli. Fiecare director va trebui să își spună părerea cu privire la cât de utile sunt simulările astfel încât în final să se ia o decizie cu privire la organizare.

”Pentru clasa a șaptea nu se organizează simulare anul acesta, pentru că vor avea altă programă la anul, la examenul de evaluare și nu are rost să le dea subiecte din altă programă, iar la clasele a XI-a, ministerul a lăsat la altitudinea ISJ-urilor să decidă dacă se ține sa nu. Am lansat această întrebare directorilor de școli urmează să decidem, să punem în cumpănă avantaje sau dezavantaje” a declarat inspectorul școlar general din Buzău, Florina Stoian.

Pe de altă parte, șefa învățământului buzoian spune că în urma primelor discuții s-a conturat ideea că simularea Bacalaureatului pentru elevii de clasa a 11 a nu și-ar avea rostul. Asta pentru că din experiența anilor trecuți reiese că din moment ce notele nu se trec în catalog, liceenii sunt dezinteresați iar absenteismul ridicat. Ar fi și alte motive pentru care oficialii din învățământul buzoian consideră la Buzău simularea pentru clasa a 11 a nu și-ar atinge scopul pentru care se organizează.

 Dacă notele ar fi trecute în catalog, copiii  ar fi mai interesați, atât timp cât nu se trec nu sunt interesați să obțină o notă cât mai mare. Pe de altă parte, se perturbă activitatea din școală în săptămâna respectivă pentru că sunt implicați profesorii în organizare, supraveghere, evaluare. Și practic se dă peste cap cel puțin activitatea în orele de dimineață când se susțin aceste probe. Directorii înclină să nu se mai organizeze aceste simulări”, a mai spus Stoian.

Dacă în cele din urmă directorii școlilor împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău vor ajunge la concluzia că simularea examenului de Bacalaureat trebuie susținută și de elevii din clasele a 11 a, atunci probele vor fi susținute de aceștia în luna mai.

Între timp, luna viitoare, colegii lor mai mari, cei din anii terminali, vor trece prin emoțiile simulărilor. Probele vor începe pe 23 martie. Liceenii vor afla cum s-au descurcat și cât de pregătiți sunt pentru examenul din vară pe 3 aprilie, când vor fi centralizate rezultatele de la simulări.

 Etichete: clasa |  decide |  Elevii |  Evaluarea |  Națională |  scapă |  simularea |  susțin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU