BREAKING NEWS Buzau
18h 17' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 martie 2016

18 elevi din Zoiţa cu dureri abdominale, transportaţi la spital.(update)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1605 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [18:17] 16 MAR 2016 ›

Tot în această după-amiază, un caz asemănător cu cel de la Ziduri a fost semnalat la Gura Teghii. 7 elevi de clasa a cincea au fost transportaţi la Spitalul din Nehoiu cu dureri abdominale şi greţuri. 

Nu se ştie exact din ce motiv s-au simţit copiii rău. Cert este că nu toţi au consumat produsele distribuite în şcoli în cadrul programului „Laptele şi cornul”. Pe de altă parte, medicii iau în calcul ca apa băută de elevi să fi declanşat probleme de sănătate. „Am fost solicitaţi pentru 7 copii, într-o sală de clasă că li s-a făcut rău. Medicul de familie de la Gura Teghii a solicitat ambulanţa. Copiii erau cu vărsături, ameţeli, dureri abdominale. Nu ştiu exact de la ce poate să fie, că nu au consumat toţi laptele de la şcoală. Nu prezentau stări grave”, a declarat Rodica Corneci, asistent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Pe de altă parte, primarul din localitate spune că de fapt, copiilor li s-ar fi făcut rău după ce unul dintre elevi ar fi pulverizat un odorizant în clasă 

„ Nişte copii de clasa a 5-a, aflîndu-se în recreaţie, s-au jucat, unul dintre ei a pulverizat o cantitate importantă de spary deodorant. Li s-a făcut rău unora, de miros. Imediat, au intervenit profesorii, i-au scos la aer. A intervenit medicul de familie cu 2 asistenţi, i-a îngrijit, dar medicul a sunat după Salvare neştiind în prima fază ce s-a întîmplat. A fost alertată toată lumea”, a declarat Gheorghe Băcneanu, primarul comunei Gura Teghii. 


 



UPDATE [15:12] 16 MAR 2016 ›
Direcţia Sanitar Veterinară a demarat o anchetă la Şcoala din Zoiţa. Şeful DSVSA Buzău, Marijan Milea, a declarat pentru reporterii Focus FM că, în urma primelor verificări, s-a constatat că iaurtul era în termenul de garanţie şi a fost adus luni la unitatea şcolară şi depozitat în frigidere.
Milea afirmă că depozitarea a fost făcută conform normelor în vigoare, singura neregulă găsită fiind lipsa unui termometru în frigider care să indice dacă temperatura internă  era sau nu cea optimă indicată pentru iaurt.
De asemenea, Marijan Milea a afirmat că a dispus o verificare a unităţilor alimentare din apropierea şolii din Zoiţa, întrucît dintre cei 40 de elevi care au consumat produse din programul „Cornul şi laptele” în această dimineaţă, doar 18 au acuzat stare de rău şi au ajuns în atenţia medicilor.
Pe de altă parte, inspectorul şcolar general, Nela Weimsedel a cerut Consiliului Judeţean să demareze verificări în ceea ce priveşte programul „Cornul şi laptele”, întrucît pe adresa I.S.J. au ajuns, în ultima vreme, mai multe reclamaţii privind produsele respective, fabricare de o firmă din Rîmnicu Sărat, care le distribuie în tot judeţul. 



UPDATE [13:45] 16 MAR 2016 › Cadre medicale de la Spitalul Rîmnicu Sărat au declarat pentru reporterii Focus FM că elevii sînt acum într-o stare relativ bună. Dintre cei 18 copii aduşi la spital, 13 vor rămîne internaţi pînă mîine pentru o mai bună supraveghere medicală. La spital au venit şi reprezentanţii IŞJ care s-au interesat de starea elevilor. Echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean va merge apoi la şcoala din Zoita pentru a se interesa despre cauzele care ar fi putut provoca evenimentul. 

UPDATE [13:19] 16 MAR 2016 › 19 copii sînt acum evaluaţi de către medicii Spitalului Municipal Rîmnicu Sărat. Directorul instituţiei, dr. Adrian Danielescu a declarat pentru Focus FM Regional că elevii sînt consultaţi, prezentînd greţuri, vărsături şi dureri abdominale după ce micuţii au afirmat că au băut iaurt la şcoală. Aceeşi sursă spune că elevii vor rămîne, foarte probabil, internaţi pînă joi dimineaţă. Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă, condusă de medicul epidemiolog Carmen Scîntei. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a pornit o investigaţie, la Ziduri fiind  aşteptată chiar inspectorul general Nela Wamsiedel 

UPDATE [12:37] 16 MAR 2016 › Primarul din ziduri.Nicolae Nedelcu spune că nu ştie din ce cauză le este rău copiilor. El a declarat pentru Focus FM Regional că împreună cu conducerea şcolii a dus copii la dispensarul comunal apoi a solicitat Ambulanţa pentru ca elevii să fie duşi la Spitalul Municipal din Rîmnicu Sărat. Aceeaşi sursă a precizat că micuţii prezintă dureri stonacale.


18 copii de la şcoala gimnazială din Zoiţa, comuna Ziduri sînt trasnportaţi la spital, acuzîd dureri abdominale. Este vorba despre elevi din clasele 5-8 care au stări de vomă. Nu se ştie deocamdată din ce motiv s-au îmbolnăvit copiii, ei fiind transportaţi cu ambulanţe la Spitalul din Rîmnicu Sărat pentru investgaţiimedicale amănunţite. O echipă de specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică a plecat în urmă cu puţin timp la Zoiţa dar si una de la Inspectoratul Scolar. La fata locului au ajuns 6 ambulante iar o echipa de la DSP va merge in comuna pentru cercetari. Se pare ca elevilor a inceput sa li se faca rau dupa ce au consumat produse din programul guvernamental ,,Cornul si laptele"


Etichete: abdominale |  dureri |  Elevi |  spital |  transportaţi |  Zoiţa |  şcoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Unu care stie
16 martie 2016
Nu prea are cum sa va raspunda primarul Tesloveanu ca-i mort demult


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU