16 [MAI 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 16 mai 2016

Elevă din Buzău, premiată la Olimpiada de Fizică din Hong Kong

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2890 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Buzoianca Anca Drăgulescu, elevă a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti a obţinut o nouă performanţă şcolară. Ea a cîştigat medalia de broz la Olimpiada de Fizică, desfăşurată, recent la Hong Kong, după ce anul trecut a obţinut un premiu similar, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.”Aflaţi la a treia prezenţă consecutivă în calitate de invitaţi speciali la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia/APHO 2016 (Hong Kong, 1-9 mai), olimpicii români au obţinut 8 medalii: două de aur, două de argint şi patru de bronz. Premiaţi în 2014 cu argint şi în 2015 cu aur, Dan Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu au cucerit încă o dată cele mai preţioase distincţii. Medaliile de argint au fost obţinute de Robert Iulian Răveanu şi Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalîndu-şi rezultatul de anul trecut. Şi-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (menţiune, în 2015), Răzvan Radu şi Gabriel Dănuţ Buică. Toţi componenţii echipei sînt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al Minsterului Educaţiei. 
Ajunsă la a XVII-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu care participă ca urmare a recunoaşterii şi aprecierii rezultatelor excepţionale înregistrate an de an la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Medalie de bronz şi la Astrofizică
Anca Drăgulescu a avut o contribuţie deosebit de importantă la succesul echipei României şi anul trecut, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Tînără buzoiancă, a obţinut medalia de bronz , toţi elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată între 27 iulie şi 4 august, în Indonezia, fiind premiaţi, cu două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni. România a participat la olimpiadă cu două echipe, toţi cei 10 membri ai acestora fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni,  din 41 participante.Etichete: Buzău |  Elevă |  Fizică |  Olimpiada |  premiată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU