22h 17' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 octombrie 2015

UPDATE Consilierii municipali au votat rezilierea contractului pentru patinoar

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1754 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [22:17] 28 OCT 2015 ›
Pe ordinea de zi a şedintei Consiluilui Lo­­cal Muncipal de ieri, unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la re­zilierea contractului de asociere în participaţiune dintre munici­palitate şi societatea Elcargid, care admi­nistrază patinoarul ora­şului.   

Pe ordinea de zi a şe-din­ţei Consiluilui Local Muncipal de ieri, unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la rezilierea contractului de asociere în participaţiune dintre municipalitate şi societatea Elcargid, care  administrază patinoarul ora­şului. Cerea de reziliere a fost introdusă de patronul firmei Gheorghe Chiru, care s-a supărat din cauza controalelor Camerei de Conturi. El cere însă recuperarea unei invesţii de peste 1 milion de euro, bani care ar fi fost cheltuiţi în amenăjari. Nu cu mult timp în urmă Curtea de Conturi Buzău a dat publicităţii un raport în care a  arătat că termenii asocierii dintre Primărie şi Elcargid au fost păguboşi pentru municipalitate şi a recomandat renegocierea lor. Asocierea a fost parafată în 2007, iar municipalitatea a plătit cîte 6,72 miliarde de lei vechi anual contavaloarea a 33 de mii de bilete pentru şcolarii care trebuiau să meargă gratuit la patinoarul Ice Magic. 

Ce spune Gheorghe Chiru

Prezent la şedinţa Con­siliului Local Municipal, Gheorghe Chiru, a explicat de ce a hotărît să se retragă din afacere. 
„În fiecare an a fost controlată primăria Buzău de Curtea de Conturi și de două ori au găsit tot felul de chichițe , este o șicană a Curții pe care eu personal nu o mai suport. Inspectorii spun că nu există bază legală și că de fapt este o finanțare nerambursabilă mascată. Eu cred că este o răutate și de fapt se dorește închiderea patinoarului așa cum s-a întîmplat și cu Bazinul Olimpic”. 

În continuare, Chi­ru a mai precizat că patinoarul nu poate funcţiona pe viitor decît cu bani din proiecte europene, iar Pri­măria poate accesa astfel de fonduri.  Consilierii municipali au fost de acord cu rezilierea contractului pentru patinoar, asocierea urmînd să fie desfiinţată în etape. Astfel, aleşii locali au decis astăzi înfiinţarea unei comisii de evaluare, urmînd ca ceilalţi paşi pentru trecerea obiectivului în administrarea municipalităţii să fie făcuţi ulterior în baza raportului comisiei, iar la final să fie supus votului un proiect final de hotărîre pentru rezilierea contractului de asociere în participaţiune. 


Primăria, dispusă să cumpere patinoarul şi bazinul olimpic
Există un aviz de principiu al CLM pentru demararea procedurilor de cumpărare

La finalul şedin­ţei, primarul Constantin Boşcodeală a spus că Primăria es­te pregătită să plă­tească pentru a pre­lua patinoarul de la Elcargid. 

„Primăria este dispusă să cumpere ambele imobile de mult timp, a existat un aviz de principiu în Consiliul Local pentru cupărarea acestora. Bazinul Olimpic nu putea fi cumpărat, nu avem dreptul să cumpărăm clădiri. În privinţa patinoarului, rămîne să se facă o expertiză. Atîta timp cît nu e clădire se paote achiziţiona pe baza expertizei, negocieri şi a hotărîrii de Consiliu Local Municipal, vom prevedea sumele necesare în bugetele anilor viitori. Nu cred că ne vom grăbi să achităm într-un singur an, că sînt multe lucruri de făcut în Buzău şi probabil în următorii ani vom realiza acest lucru. Cheltuielie de întreţinere sînt mult mai mari decît plăteşte Primăria pentru cele 15.000 de bilete pentru elevi“, a spus primarul. 

Patinoarul va funcţiona în această iarnă

S-a dispus o expertiză pentru evaluare, o negociere în vederea cumpărării, urmînd ca după aceea să se adopte o hotărîre în CLM”, a mai declarat primarul Constantin Boşcodeală. 

Pentru moment însă s-a luat hotărîrea ca patinoarul să funcţioneze ca şi în iernile trecute, iar consilierii locali au votat un alt proiect prin care a fost aprobat „programul de practicare a patinajului pe gheaţă pentru copii şi tineri în munici­piul Buzău”, ceea ce înseamnă că şcolile vor primi în conti­nuare tichete gratuite de acces la patinoar.  

(Laurenţiu MARINOV) UPDATE [14:20] 28 OCT 2015 › Consilierii municipali au fost de acord cu rezilierea contractului pentru patinoar, asocierea urmînd să fie desfiinţată în etape. Astfel, aleşii locali au decis astăzi înfiinţarea unei comisii de evaluare, urmînd ca ceilalţi paşi pentru trecerea obiectivului în administrarea municipalităţii să fie făcuţi ulterior în baza raportului comisiei, iar la final să fie supus votului un proiect final de hotărîre pentru rezilierea contractului de asociere în participaţiune . 


Pe ordinea de zi a şedintei Consiluilui Local Muncipal ce se desfăşoară în aceste momente la Palatul Comunal se spre dezbatere rezilierea contractului de asociere în participaţiune dintre municipalitate şi societatea care administrază patinoarul oraşului, Elcargid. Cerea de reziliere a fost introdusă de patronul firmei Gheorghe  Chiru care cere însă recuperarea unei invesţii de 1 milion de euro ,bani care ar fi fost cheltuiţi în amenăjari.Chiru explică faptul  că a luat această hotărîre întrucît din cauza scăderii puterii de cumpărare afacerea nu mai merge .Nu cu mult timp în urmă Curtea de Conturi Buzău a dat publicităţii un raport în care a  arătat că termenii asocierii dintre Primărie şi Elcargid au fost păguboşi pentru municipalitate şi a recomandat renegocierea lor. Asocierea a fost parafată în 2007 iar municipalitatea a plătit cîte 6,72 miliarde de lei vechi anual contavaloarea a 33 de mii de bilete pentru şcolarii care trebuiau să meargă gratuit la patinoarul Ice Magic(reveninm imediat cu amănunte)

Etichete:  |  bazin |  boscodeala |  Elcargid |  buzau |  chiru |  patinoar |  primaria
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU