22 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 22 septembrie 2018

Efectele contractelor de management cu directorii scolilor

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1706 vizualizari 0 comentarii

Reduceri substanțiale la facturile la utilități! Aceasta a fost cea mai mare reușită înregistrată în școlile din municipiul Buzău, după ce directorii au fost obligați de Primărie să își asume o serie de responsabilități prin contractele de management. Mai exact, șefii instituțiilor de învățământ au fost obligați să reducă drastic cheltuielile și să obțină performanțe școlare. Puși în fața unui contract, directorii au venit cu idei care să reducă consumul de apă, căldură și electricitate astfel încât la final facturile să fie mai mici.
A trecut aproape un an de când directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Buzău au fost obligați să încheie contracte de management cu Primăria, iar acum rezultatele se pot vedea negru pe alb. Obiectivele au fost atinse, iar când s-a tras linie cheltuielile au fost reduse substanțial. De exemplu, managerul Școlii nr 11 a făcut o economie de peste 100.000 de lei. Tot la Școala 11, pentru reducerea consumului de apă au fost montate temporizatoare la chiuvete astfel încât apa curge doar câteva secunde. Nici becurile din toalete nu răsmîn aprinse cînd sunt goale. Au fost puși senzori, așa că s-a redus lși factura la electricitate. Tot sisteme moderne au fost aplicate și la contoarele de energie termică. În sălile de clasă rămâne cald în timp ce factura scade. Rezultate excepționale au fost obținute și în ceea ce privește scăderea abandonului școlar, creșterea performanțelor școlare dar și o mai bună comunicare cu părinții, iar asta îi mulțumește chiar și pe directorii școlilor.
La fel de mulțumit de rezultate este și primarul Constantin Toma care a decis să mențină contractele și în acest an.
Noile documente vor ajunge  la dirctori în peroada imediat următoare.Etichete: contractelor |  directorii |  Efectele |  management |  scolilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU