21h 40' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 iunie 2018

Educativ? Daci în poziţie de ”luptă corp la corp”, în pat, la o expoziţie de Ziua Copilului

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1640 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [21:40] 01 IUN 2018 ›

Vineri seara, directorul Muzeului Judetean Buzau,Daniel Costache, s-a deplasat la institutia pe care o conduce si a studiat, personal, situatia machetei care a creat atita polemica. Ulterior, a spus pentru sansanews.ro ca a desfiintat montajul care i s-a parut ,intr-adevar, ''interpretabil".O machetă a unei expoziţii realizate cu ocazia Zilei Copilului şi găzduită de Muzeul Judeţean a născut vii polemici pe reţelele de socializare. Este vorba despre una dintre machetele expoziţiei "Daci şi romani în miniatură", realizată de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, deschisă la etajul întîi al muzeului, care înfăţişează într-o casetă doi daci, un el şi o ea unul peste celălalt şi un al treilea care zace căzut pe podea.

Unele interpretări al internauţilor spun că perechea de daci se află într-o plină partidă de sex, în timp ce alţii sînt de părere că ar fi vorba despre o femeie care este ajutată să nască. Oricum, conversaţiile curg după ce o mămică buzoiancă a vizitat expoziţia împreună cu fiica ei şi a postat următorul comentariu: "Revenind, că tot nu pot trece cu vederea... cum naiba s-au gândit ăștia de la Muzeul Județean, cu ocazia minunatei zile de 1 iunie, tocmai la o expoziție dedicată special copiilor, să ... aranjeze într-un colț al machetei despre o zi din viața dacilor și românilor...un nene și o tanti crăcită, extrem de expresivi, care fac... nește treburi?! E drept că toate fac parte din viața, chiar și din viața dacilor, a romanilor că, na, de aia suntem aici, dar...tocmai de 1 iunie?! In fata catorva zeci de copii?! Și nenea ăla de linga pat ce puii mei face, a leșinat când a văzut ce fac aia doi?!"

Iată şi cîteva comentarii la respectiva postare:
"niste incompetenti........."
"prostii si incultii detin functii cheie in Romania?Au facut studii pe banii parintilor iar acum ne joaca in picioare istoria si traditiile Niste incompetenti!"
" Vreun copil mai mare o fi aranjat asa decorul!"
"Educativ tare!"
"Ala de lângă pat era soțul))))"

Solicitat să comenteze situaţia, directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, a explicat că răspunderea pentru ceea ce exprimă machetele respective aparţin celor de la Alba Iulia. Costache a mai afirmat că nu a observat că macheta să fi deranjat pînă acum şi nu ştie prea multe despre cele comentate pe FB, adăugînd că se miră că aceeaşi expoziţie a fost găzduită şi anul trecut şi nimeni n-a observat nimic suspect. Directorul Costache mai afirmă, însă, că macheta de anul acesta ar fi putut suferi anumite modificări.Etichete: Copilului |  Educativ |  expoziţie |  luptă |  poziţie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU