21 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 21 iulie 2014

Economie de sacrificiu! Fiscul s-a specializat în somaţii şi executări

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1579 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro
Economie de sacrificiu! Fiscul s-a specializat în somaţii şi executări

Într-o economie cu evoluţii din ce în ce mai puţin previzibile şi într-un stat cu o fiscalitate sufocantă, firmele, indiferent că este vorba despre companii mari sau despre IMM-uri, reuşesc cu greu să se menţină pe linia de plutire. Cea mai mare povară, în actualul context, o constituie taxele şi impozitele ce trebuie plătite statului.
Un bilanţ al finanţiştilor, pe primele şase luni ale anului, arată că Direcţia Regională a Finanţelor Publcie Galaţi, din care face parte şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, a pus accent pe executările silite pentru a creşte nivelul încasărilor.

Astfel, din aproape 400 de milioane de lei, bani încasaţi la buget în primul semestru, mai mult de jumătate au fost achitaţi după ce firmelor le-au fost communicate somaţii de plată. Pe de altă parte, restul încasărilor s-au realizat în urma popririlor pe conturi sau pe alte venituri ale firmelor şi mai puţin prin sechestre. Valorificarea bunurilor pe care Fiscul pune sechestre a devenit foarte greoaie, în special atunci când este vorba despre bunuri imobile cu valoare mare de piaţă, pe care nu se mai încumetă nimeni să le cumpere.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

TOPAZ
21 iulie 2014
Oricum romanika va intra in incapacitate de plata.Atunci sa vedem pe unde scot camasa mafiotii de la conducerea tarii.Le vor sari la beregata tocmai oamenii care i-au ales (pensionarii si bugetarii)


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU