11 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 aprilie 2018

E grav! Prefectul de Buzău îl cheamă pe ministrul Transporturilor la podul Mărăcineni

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 8985 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Răsturnare de situație în ceea ce privește închiderea podului de la Mărăcineni. O decizie clară se amînă cel puțin pînă cînd o echipă de specialiști de la București va face o evaluare clară a situației.La Buzău sunt așteptați să sosească directorul CNAIR și chiar ministrul Transporturilor sau un alt oficial al acestui minister pentru a decide , după o evaluare la fața locului, care sunt cele mai bune soluții pentru desfășurarea traficului după ce calea de acces de la Rîmnicu Sărat către Buzău se va închide. Invitațiile către București au fost trimise de prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, care consideră necesar ca, înaintea deciziei să fie făcută o analiză de ansamblu, întrucît, după ultimele alunecări de teren, mai multe căi de acces sunt afectate serios. 


Deocamdată, există o singura confirmare privind deplasarea în teren, respectiv cea a directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care este așteptat chiar în această săptămînă. Abia după această vizită se va putea spune cu exactitate cînd va fi închis podul de la Mărăcineni. 

Discuții despre închiderea podului de Mărăcinei, preconizată pentru data de 16 aprilie, au avut loc și astăzi la București, unde reprezentanții Secției Drumuri Naționale Buzău s-au întâlnit cu superiorii de la CNAIR. Tot acolo a fost discutat și studiul de trafic făcut de pe podul de la Mărăcineni, însă toate măsurile vor fi discutate și stablite la Buzău. 


Pe de altă parte, prefectul Carmen Ichim a avut deja o întîlnire cu primarul municipiului Buzău și cu cel al comunei Mărăcineni cărora le-a cerut sprijin pentru luarea unor măsuri suplimentare care să ducă la fluidizarea traficului. Este vorba despre asigurarea iluminatului în zona podului, astfel încît echipele de muncitori să poată lucra în două schimburi, precum și desființarea temporară a trecerii de pietoni de la Carrefour. Totodată, s-a propus mutarea altor două zebre din imediata vecinătate a rondului de la Carrefour. 


În ceea ce privește amenajarea unui pod de pontoane care să preia traficul de pe DJ 203 K, din comuna Mărăcineni, soluția este încă în analiză și discuții cu factorii autorizați. 


Între timp, de astăzi, podul nou, care asigură tranzitul de ieșire spre Moldova, a intrat în pregătire pentru momentul închiderii celuilalt obiectiv. Muncitorii intervin la rostul de dilataţie din dreptul pilei 3, calea 1 (podul nou), banda 1, la podul peste râul Buzău, astfel că pe sensul Buzău-Rm. Sărat circulaţia va fi restricţionată de la 2 benzi la o singură bandă. Lucrările vor dura între 4 şi 6 zile. 
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Pruna
11 aprilie 2018
Asa cum se vede si in pozele dvs. sunt fix 3 muncitori care lucreaza la rosturile de dilatare ale podului. Consider ca este o sfidare si o mare bataie de Joc la adresa soferilor care platesc taxe. Randul de masini se intinde de la Carrefour pana la cei trei(3) lucratori. Imi este greu de crezut ca acesti 3 lucratori sunt singurii pe care ii mai are CNADNR, de ce numai 3,este suficient timp, nu se grabeste nimeni? Se grabesc in schimb autoritatile sa incaseze taxele.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU