02 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 02 iulie 2019

E cea mai fierbinte zi din 2019 !

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1428 vizualizari 0 comentarii

Marți, 2 iulie, este cea mai fierbinte zi din acest an. Meteorologii au emis o informare de caniculă, anunţând temperaturi de 34 – 37 de grade în cea mai mare parte a ţării. Disconfortul va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală  va atinge sau depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.                 
La Buzău, sunt prognozate marți 37 de grade Celsius, tot atâtea la Brăila, Galați și în Slobozia în timp ce la Focșani sunt așteptate 38 de grade Celsius la umbră.

Sunt zile caniculare, așa că mare atenție la ce oră ieșiți din case. Medicii recomandă ca în această perioadă să nu ne expunem la soare în orele în care arșița își spune cuvântul, adică între orele 11 și 18. De asemenea, este recomandat consumul ridicat de lichide, fructe și legume.
Pentru cei care nu au încotro și trebuie să iasă din case în plină caniculă, autoritățile au pregătit puncte de prim ajutor unde locuitorii orașelor se pot feri pentru câteva minute de soarele arzător dar pot primi și un pahar cu apă. În Buzău, astfel de puncte se regăsesc în farmacii, în holul Palatului Comunal dar și în apropierea Pieței Centrale și Pieței Dorobanți.

După o zi de foc, meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marţi, la început în regiunile nordice, iar apoi, miercuri şi joi,  şi în restul teritoriului, iar vremea se va răcori. În sud estul țării, arșița se va domoli în perioada 4 -14 iulie. În acest interval, regimul termic va fi apropiat de cel normal, ceea ce înseamnă valorii medii ale temperaturii aerului  cuprinse între 28 și 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, pe 2 și 3 iulie, iar cele mai scăzute valori, de 15...16 grade,se vor înregistra în intervalul 4–14 iulie.Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în a doua parte a acestei săptămâni  și,din nou, după 9 iulie.Etichete: ANM |  Buzau  |  regiune |  sud est |  canicula
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU