06 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 septembrie 2019

După masacrul de la Săpoca, Avocatul Poporului anunță investigaţii la mai multe spitale de psihiatrie din ţară

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2984 vizualizari 0 comentarii

După tragedia de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca provocată de un pacient în sevraj etilic care a ucis în total 6 oameni și a rănit grav alți 7  și un alt caz produs în secția de Psihiatrie a spitalului din Focșani, unde un drogat a atacat asistenții, Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi va efectua investigaţii la mai multe spitale de psihiatrie din ţară.
”Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigaţii în mai multe spitale de profil din ţară”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.
Printre unităţile sanitare vizate, se află Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, judeţul Iaşi, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, judeţul Constanţa, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, judeţul Bihor, Centrul de  Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, Bucureşti, precum şi Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia", Bucureşti.
”În urma investigaţiilor va fi întocmit un Raport Special privind problemele existente în sistem şi soluţii în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului şi va fi informată opinia publică”, a mai transmis avocatul Poporului. 
Detalii și AICI 
În 18 august, un pacient al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a lovit cu stativul de la perfuzie 13 pacienţi, trei dintre ei decedând pe loc. Ulterior, dintre dintre răniți au decedat din cauza leziunilor grave suferite în urma atacului.Etichete: anunță |  Avocatul |  investigaţii |  masacrul |  multe |  Poporului |  psihiatrie |  spitale |  Săpoca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU