01 [SEP 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 septembrie 2014

Drumul spre Braşov rămâne închis cel puţin încă o zi

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1147 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Circulaţia pe Drumul Naţional 10 care face legătura între Buzău şi Braşov a fost închisă în uma unor alunecări masive de teren. La kilometrul 81 în zona Siriu bucăţi mari de rocă s-au ­desprins din versant şi au ajuns pe carosabil.  
Drumul rămâne închis cel puţin încă o zi iar circulaţia pe un singur fir ar putea fi reluată în ziua de miercuri, spun surse de încredere.
Traficul rutier către Braşov a fost deviat pe o rută ocolitoare Cislău-Vălenii de Munte până când drumarii vor reuşi să îndepărteze bolovanii şi pietrişul de pe şosea. 
Autorităţile au intervenit încă de duminică, după ce au apărut primele probleme, iar circulaţia a fost restricţionată. Ieri, în zonă se aflau reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, ai Ministerului Dezvoltării Reginale, angajaţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti. Cu toată această desfăşurare de forţe, fenomenul nu a putut fi stăvilit.

Au căzut 20.000 de metri cubi de rocă

Maria Buleandră, Pre­fectul judeţului, s-a aflat la rândul său la faţa locului unde a evaluat situaţia. „Ne-am mobilizat să redăm circulaţiei Drumul Naţional 10. În funcţie de alunecări vom vedea ce se întâmplă. Acum continuă să pice bolovani şi pietriş“, a declarat ieri prefectul Maria Buleandră. Specialiştii nu au făcut încă o evaluare a pagubelor, dar se cu­noaş­te că au picat aproximativ 20.000 de metri cubi de rocă şi pietre pe o su­pra­faţă de 250 de metri li­niari. Zona în care au avut loc alunecările nu este protejată cu plasă aşa cum se întâmplă pe alte sectoare ale şoselei. 
Conducerea Prefecturii sus­ţi­ne că există o documentaţie în acest sens însă responabilii drumului nu au depus diligenţele necesare pentru a pune în practică proiectul.


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU