24 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 24 iulie 2019

Drum județean care trece prin 3 comune intră în reabilitare

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1632 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Drum județean care trece prin 3 comune intră în reabilitare

Vor scăpa de gropi și noroaie. Este cazul locuitorilor comunelor buzoiene Cozieni, Bozioru, Brăești, care, după ani întregi își vor vedea visul împlinit, acela de a circula pe un drum modern, asfaltat.  Drumul Județean  203L, care străbate cele trei comune buzoiene, va fi reabilitat în următorii ani. Miercuri a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, a cărui valoare este de aproape 55 milioane de lei. Proiectul prevede ca drumul să fie asfaltat pe o lungime de 21 de km, fondurile fiind asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Durata de execuție a contractului este de 36 de luni, din care 3 luni va dura etapa de proiectare.
Proiectul este unul extrem de important. Prevede nu doar lucrări de asfaltare a drumului județean ci și de refacere a unor poduri extrem de șubrede. 
”Astăzi, am semnat încă un proiect foarte important pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Buzău, dar și pentru revitalizarea turismului din această zonă.
Este vorba despre proiectul ”Reabilitarea DJ 203L Cozieni - Bozioru - Brăești”, în valoare de aprox. 12 milioane de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.
Durata de execuție a contractului este de 36 luni, astfel: 3 luni etapa de proiectare și 33 luni - execuția lucrării.
Lungimea tronsonului ce va fi modernizat este de 21 km ”, a anunțat miercuri pe contul său de Facebook președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. 
Autoritățile locale se așteaptă ca odată reabilitat drumul județean, turismul să înflorească în zonă.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU