16 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 august 2016

Drapelul României, pe vîrful Penteleu

Elena Petre alte articole de Elena Petre
2 voturi 1778 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Drapelul României va flutura, de astăzi, de pe cel mai înalt vîrf montan din judeţul Buzău. Acolo îl vor arbora militarii care, dimineaţă, au pornit din faţa Comandamentului 2 Infanterie Getica, pe biciclete. Steagul le-a fost înmînat de către eroul Florinel Enache, militarul vrîncean care a supravieţuit unui atac dur în Afganistan şi care, mutilat de o explozie, continuă să fie o dovadă vie a eroismului şi sacrificiului pentru ţară. 

Drapelul a fost preluat de locotenent colonelul Cristian Mănăilă, preparatorul fizic al militarilor de la Divizia 2 Infanterie Getica. În cursa pe bicicletă acesta este însoţit de preşedintele unui club de ciclism din Buzău. 
În acest moment, militarii se apropie de punctul final al traseului. La capătul celor 130 de kilometri, pe vîrful Penteleu, va avea loc o ceremonie militară în cadrul căreia va fi arborat drapelul şi va fi dezvelită o placă în memoria eroilor neamului. 
Acţiunea face parte din programul manifestărilor organizate cu prilejul Centenarului Armatei a doua. Tot astăzi a avut loc un ceremonial militar la Cimitirul Eroilor din localitatea Siriu. 
În această seară, buzoienii sunt invitaţi să se bucure de muzica militară, în cadrul unui concert în Piaţa Daciei. Muzicile militare din Buzău, Brăila şi Focşani dar şi Ansamblul Cultural Tomis din Constanţa vor oferi un concert care va începe la ora 19,00 în centrul oraşului Buzău. Iar de la ora 20,00, în Parcul Crîng va fi un alt concert de promenadă oferit de ansamblul garnizoanei Buzău. 
Militarii sărbătoresc, zilele acestea, trecerea a o sută de ani de la înfiinţarea Armatei a Doua, structură militară care reuneşte toate unităţile din estul ţării şi care are centrul de comandă la Buzău, încă din anul 1980. Etichete: Drapelul |  Penteleu |  României |  vîrful
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU