10 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 10 ianuarie 2018

Dotări ultramoderne la Spitalul Judeţean, criză de medici la Secţia Pîrscov

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 2060 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va fi dotat cu un RMN, aparat de rezonanţă magnetică nucleară, şi un PACS, sistem informatic de arhivare a imagi­nilor medicale, fiind unul dintre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie. Nu la fel de bine stau lucrurile la Pîrscov, acolo unde era anunţată deschiderea Centrului de Sănătate Multifuncţional la începutul lunii februarie.

Buzăul printre beneficiari
Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care primesc echipamente medicale de ultimă generaţie. Prin proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, 34 de spitale din ţară şi din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanţă Magnetică Nucleară (24) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziţionarea echipamentelor medicale au fost semnate marți, la Palatul Victoria, de către ministrul Sănătăţii, Florian Bodog şi furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose.    La începutul lunii februarie, Centrul de Sănătate Multifuncţional Pîrscov îşi va deschide porţile cu o schemă de personal incompletă. Spitalul Județean de Urgență Buzău are 17 posturi libere în structura Centrul de Sănătate Multifuncțional Pîrscov are în continuare 17 posturi libere, 12 pentru asistenţi medicali și 5 posturi de îngrijitoare. Pînă în momentuld e față s-au depus 80 de dosare, urmînd ca la sfîrșitul lunii să se desfășoare concursul pentru ocuparea posturilor. Spitalul Județean Buzău a scos la concurs și trei posturi de medici în cadrul Centrului, pentru specialitățile obste­trică - ginecologie, ORL și chirurgie generală.dar nu a fost depus niciun dosar de înscriere. Desfiinţată în anul 2010, unitatea medicală a fost complet reabilitată şi utilată anul trecut și urmează ca circa 30 de mii de oameni să beneficieze aici de îngrijire medicală.  
Alte două posturi de medici, în afară de cele trei, așteaptă să fie ocupate, un post de medic specialist medicina generală I medicina de familie pentru secția UPU - SMURD și un post de medic specialist medicina internă pentru secția medicina internă - spital. Sînt așteptați la concurs medici specialişti în specialitatea postului și medici de medicina generală și medicină de familie cu certificat de membru și avizul anual de exercitare a profesiei eliberat de Colegiul Medicilor.Etichete: criză |  Dotări |  Judeţean |  medici |  Pîrscov |  Secţia |  Spitalul |  ultramoderne
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU