BREAKING NEWS Buzau
24 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 martie 2020

Dosar penal pentru instigare publică pe o rețea socială, la Buzău

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2886 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Polițiștii din Buzău au întocmit un dosar penal după ce un buzoian a postat o serie de fotografii și informații false care au alarmat locuitorii municipiului reședință de județ. Persoana respectivă a postat seara trecută pe o rețea de socializare un mesaj prin care arăta că în contextul actual al pandemiei, fenomenul infracțional în plan local ar fi înregistrat o creștere semnificativă. Mai exact, atrăgea atenția buzoienilor să fie atenți când merg pe stradă pentru că ar putea fi atacați de oameni răuvoitori, mesaj care făcea inclusiv trimiteri de conotație discriminatorie. Polițiștii s-au sesizat și au făcut verificări, ajungând la concluzia că mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat. Cele sesizate de buzoian nu s-au confirmat. În aceste condiții, polițiștii au întocmit dosar penal pentru instigare publică.


Pe de altă parte, în ultimele ore, polițiștii au  verificat peste 1380 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării. Au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru nerespectarea prevederilor legate de circulația cetățenilor în grupuri mai mari de 3 persoane care nu fac parte din aceeași familie și pentru nerespectarea reglementărilor care privesc restricțiile de circulație în intervalul 22.00-06.00. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 75.000 lei.


Potrivit Prefecturii Buzău, la data de 24 martie, în județul Buzău se află în carantină 69 de persoane, iar pentru alte 2770 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. La nivelul județului Buzău, capacitatea de carantinare a fost extinsă, astfel existând un total de peste 300 de (potențiale) locuri pentru persoanele în cazul cărora este necesară această măsura. Etichete: Buzău |  Dosar |  instigare |  penal |  pentru |  publică |  rețea |  socială
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU