15h 36' ACTUALITATE Buzau
Luni, 13 martie 2017

Poliţiştii locali au pierdut o parte din procesul cu Primăria (UPDATE)

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1667 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [15:36] 13 MAR 2017 › Tribunalul Buzău a respins cererea poliţiştilor locali cu privire la suspendarea contractelor încheiate de Primărie cu firme specializate pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţămînt, pînă la judecarea pe fond a cauzei. 


Tribunalul Buzău este aşteptat să se pronunţe, astăzi, în procesul dintre poliţiştii locali şi Primăria municipiului. Instanţa a rămas în pronunţare în dosarul deschis de poliţiştii locali după ce autorităţile buzoiene au anulat contractele de pază la școli, grădinițe și alte instituții, contracte pe care, pînă la finele lunii noiembrie, anul trecut, le-au asigurat polițiștii locali. În schimbul acestora, au fost încheiate alte contracte cu firme de pază. Nemulţumiţi, poliţiştii au mers în instanţă iar astăzi dimineaţă, la Tribunalul Buzău, a avut loc ultimul termen în proces. Magistratul de caz a rămas în pronunţare, iar un verdict este aşteptat în cursul zilei. Indiferent ce soluţie va da Tribunalul, nu va fi definitivă ci va putea fi atacată cu recurs. 
 Aşadar, războiul dintre cele două părţi este departe de a se încheia. De altfel, primăvara se anunţă una plină pentru poliţiştii locali şi Primărie. Asta pentru că au curs procesele, unul după altul, după ce autorităţile au încercat să trimită acasă peste 300 de polițiști locali. Drept dovadă, mîine, la Curtea de Apel Ploieşti, începe judecarea recursului formulat de Primăria Buzău la decizia prin care concedierea celor peste 300 de polițiști a fost suspendată. Pe de altă parte, luna viitoare, la Tribunalul Buzău, va începe judecarea cererii poliţiştilor locali de anulare a organigramei cu pricina, din care au fost scoase posturile agenţilor. Primul termen este programat pe 11 aprilie. În timp ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susţine că are legea de partea sa în încercarea de a disponibiliza peste 300 poliţişti locali, cei din urmă se consideră nedreptăţiţi. Motiv pentru care agenţii îl ameninţă pe edilul şef cu un dosar penal privind abuz în serviciu.Etichete: Dosar |  locali |  poliţiştilor |  Primăria |  pronunţare |  războiul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU