BREAKING NEWS Buzau
17 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 noiembrie 2016

Dorin 'Piticu' rămîne în arest preventiv. Judecătorul Stănescu, în libertate. Înalta Curte a respins contestaţiile.

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1770 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile depuse de Dorin Marinescu „Piticu” şi de procurorii DIICOT împotriva măsurilor stabilite săptămîna trecută de Curtea de Apel Ploieşti. 

Prin urmare, „Piticu” rămîne în arest preventiv, iar judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat în acelaşi dosar va fi urmărit penal în stare de libertate. D.I.I.C.O.T Biroul Teritorial Buzău solicitase Curţii de Apel Ploieşti luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe Gabriel Stănescu, cerere ce a fost respinsă de magistraţii prahoveni. "Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Marinescu Dorin şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împotriva încheierii nr.3 CC din data de 09 noiembrie 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, în dosarul nr.(...), privind pe intimatul inculpat Stănescu Mihail Gabriel. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Buzău rămân în sarcina statului. Obligă contestatorul inculpat Marinescu Dorin la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în sumă de câte 50 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 17 noiembrie 2016", se arată în soluţia completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

În acest dosar afaceristul Dorin Marinescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de mai multe fapte, inclusiv de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, ultraj, inducerea în eroare a organelor judiciare şi dare de mită. Timp de trei ani, omul de afaceri ar fi derulat operaţiuni ilegale prin intermediul firmei sale care se ocupă de producerea şi comercializarea băuturilor alcoolice, aducînd un prejudiciu statului de aproape 10 milioane de lei. Mai mult, anul trecut, ar fi împiedicat inspectorii antifraudă să deruleze un control la firma sa şi chiar ar fi ameninţat telefonic unul dintre inspectori. Pentru a scăpa de sancţiunile finanţiştilor, Marinescu ar fi primit ajutor de la magistratul Gabriel Stănescu, proaspăt pensionat de la Tribunalul Buzău. Fostul judecător este acuzat că în schimbul unei mite, respectiv peste 70 de litri de vin şi o carcasă de miel, ar fi dat o soluţie favorabilă într-un caz în care era implicată o firmă administrată de Dorin Marinescu.Gabriel Stănescu este acuzat de 6 fapte de luare de mită. 


Etichete: arest |  Înalta |  Casaţie |  contestaţiile |  Curte |  Dorin |  Justiţie |  Piticu |  preventiv |  respins |  rămîne
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU