27 [IUN 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 27 iunie 2013

Donatori puţini, solidaritate ioc!

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1126 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Buzoienii nu s-au grăbit să doneze sânge pentru victimele din Muntenegru. Au făcut-o însă doisprezece angajaţi ai Tribunalului Buzău. Lor li s-au adăugat peste zi persoane din rândul donatorilor fideli. Altfel, la centrul de transfuzii, numărul donatorilor a fost chiar mai mic decât într-o zi normală. 

Centrele de tranfuzii din judeţele limitrofe Bucureştiului au trimis încă de azi dimineaţă cîteva sute de de unităţi de sînge pentru a acoperi stocul necesar stabilizării celor 29 de răniţi aduşi ieri din Muntenegru. De la Buzău au plecat către spitalele de urgenţă din Capitală, 75 de unităţi de sînge, aproape toate rezervele Centrului de Transfuzii. 

Deşi nevoia de sânge este acută, buzoienii nu s-au înghesuit să îşi ajute conaţionalii cu lichidul vital. Spre deosebire de noi, zilele trecute, zeci de muntenegreni au făcut coadă la unităţile spitaliceşti pentru a ajuta cei 29 de românii răniţi în incidental rutier de la Grlo, la 30 de kilometri nord de capitala Podgorica. În rest solidaritatea s-a regăsit în exemple izolate. 

Ieri au călcat pragul centrului de transfuzii buzoian aproximativ 40 de persoane, mai puţin chiar decât într-o zi normală. Personalul medical se aşteaptă totuşi ca în perioada următoare atît cetăţenii cît şi angajaţii instituţiilor publice să vină să doneze sînge pentru a reface stocurile. 


Etichete: Muntenegru |  Sange |  Transfuzii |  Victime |  Danoatori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU