10 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 10 septembrie 2018

„Domnul, domnul, pot să mă dau și eu în leagăn?”

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
2 voturi 3242 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Sursă foto: Facebook.com

Ne-am obișnuit, încă de când eram și noi mici și băteam străzile orașului, de prin jurul blocurilor, sau ale parcurilor, să auzim câte un om mai în vârstă deranjat de entuziasmul debordant al nostru, al copiilor în general, entuziasm manifestat prin râsete ceva mai zgomotoase, alergături sau jocuri care mai de care mai haioase.
De la cocoțatul în copaci, jocurile „Rațele și vânătorii”, „Țară, țară, vrem ostași” am ajuns la locuri de joacă amenajate, cu leagăne și tobogane. 
Dar ce facem în momentul în care seniorii, unii dintre ei făcând parte dintre cei deranjați de copii, ocupă locurile de joacă?
Cam asta se întâmplă în Micro III, în parcul de joacă din imediata apropiere a stației autobuzului 3, de lângă blocurile U1, U2. Și, deși bătrânii au canapele și mese pentru jocul de șah sau table, tot ajung să ocupe leagănele copiilor. Fiind în număr mai mare decât locurile la jocul de șah, și dorind un loc la partidele de antrenat mintea, se așează și-și așteaptă liniștiti rândul... pe leagănele copiilor. 
Să zicem că nu ar fi o problemă atâta timp cât nimeni nu le folosește, deși de obicei există o limită de greutate și de vârstă, în unele cazuri, având în vedere o înălțime precizată. Însă aici problemele nu se opresc. 
Părinții sau bunici veniți la locul de joacă alături de copii se confruntă și cu impertinența seniorilor. Violența verbală nu se lasă așteptată, iar copii nu sunt singurii care au parte de ea, ci și părinții acestora, iar seniorii o folosesc pentru a ocupa un loc în leagăn, deranjați de copiii care au stat prea mult la locul de joacă sau care-și văd de joaca lor. De asemenea, „amabilitatea” este la ordinea zilei și nici măcar desenele pe asfalt nu sunt le placul celor mai în vârstă. O fetiță chiar a fost apostrofată în acest sens: „Este o tragedie că sunt violenți verbal, nu-i lasă să se joace. O fetiță a desenat cu creta, (și spun eu, cred că este cel mai frumos joc al copilăriei), iar un „domn" simpatic a pus-o să șteargă cu o cârpă. Când mi-a dat fiul jos din leagăn, mama mea care era cu el în parc (și are și ea 67 de ani), s-a dus și l-a întrebat de ce a făcut-o. Știți ce i-a răspuns respectivul??? Mă p.. ș în nasul tău. Asta s-a întâmplat în parc.”, este experiența prin care o mămică s-a confruntat la respectivul loc de joacă, după cum precizează și pe pagina de socializare unde a fost semnalată întâmplarea.
Și nu este un caz singular. Un alt comentariu menționează o situație similară în Parcul Tineretului. 
Și unde să se mai joace copiii, dacă la scara blocului nu, fiindcă apartamentele seniorilor sunt deasupra și nu doresc să fie deranjați de copii, iar la locul de joacă tot bătrânii sunt cei care ocupă leagănele?Etichete: domnul |  Domnul |  leagăn
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU