16 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 16 aprilie 2017

DOLIU în Armata Română: A murit locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie 'Getica'

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3512 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Unul dintre cei mai importanți generali ai Armatei Române a murit la doar 52 de ani, chiar în noaptea de Înviere. Generalul Adrian Soci era din octombrie anul trecut împuternicit loctiitor la comanda Diviziei 2 Infanterie Getica scrie portalul de stiri stiripesurse.ro
„Generalul nostru nu mai este. Generalul Adrian Soci a murit azi noapte. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină”, scrie pe pagina sa de Facebook Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.

Potrivit ziuadeconstanta.ro, în ultima perioadă, generalul Soci fusese internat la Spitalul Militar Central. A fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești din decembrie 2013, odată cu plecarea la pensie a generalului Vasile Hermeneanu.

„Transmit condoleanțe familiei generalului de brigadă Adrian SOCI, locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica". Dispariția sa fulgerătoare, la numai 52 de ani, lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut- familie, prieteni și colegi. A fost un ofițer de elită al Armatei noastre, aflat în plină ascensiune profesională, respectat de camarazi pentru competența, verticalitatea și corectitudinea sa, cu o solidă experiență internațională, clădită în importante misiuni în teatrele de operații. Dumnezeu să mângâie familia îndurerată!”, este mesajul transmis de ministrul Apărării, Gabriel Leș.
 Iata si comunicatul Bioului de presa al Diviziei 2 Infanterie ,,Getica"

Personalul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cu adâncă durere şi profundă compasiune, deplâng şi regretă trecerea neaşteptată în lumea veşnică a generalului de brigadă dr. Adrian Soci, locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

„Acum, la pierderea unui camarad cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană impunătoare cu o calitate morală şi profesională deosebită, care a păstrat vie tradiţia militară, devotat uniformei militare şi având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc, militarii din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” îşi exprimă profundul regret la trecerea în lumea veșnică a generalului de brigadă dr. Adrian Soci.

Respectul pe care îl impunea, generalul de brigadă dr. Adrian Soci, prin calităţile sale profesionale şi prin condescendenţa de care a dat dovadă tot timpul, atât în misiunile executate în ţară cât şi în misiunile internaționale din Afganistan 2005 și 2008, manifestând întotdeauna spirit de corp, împărtăşind împreună cu ceilalţi camarazi valorile comune (mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate), îl situează în galeria marilor comandanți.

Generalul de brigadă dr. Adrian Soci, camaradul, va rămâne veşnic în amintirea noastră, a militarilor, iar momentele grele ale despărţirii, nu vor fi niciodată uitate. Am pierdut un militar destoinic, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere fiind decorat de-a lungul timpului cu numeroase distincții, amintind: Bronze Medal – SUA, Medalia „NATO – non article five”, Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Credinţa andreiană – Episcopia „Dunării de Jos”. 

Noi toți, militari și civili, cei care l-am cunoscut și admirat ca om și profesionist, personal sau prin natura relaților de serviciu, îi vom păstra o amintire vie.

Transmitem sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, greu încercate de dureroasa pierdere.

Rugăm pe Hristos, să reverse harul Său, al luminii şi vieţii veşnice, peste acest erou, dăruindu-i odihna sfântă întru nădejdea Învierii, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Semnează personalul din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”


 


Etichete: Armata |  comandantului |  Diviziei |  DOLIU |  Getica |  Infanterie |  loctiitorul |  murit |  Română
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU