08h 51' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 noiembrie 2015

Recursul lui Gegea se judeca azi la Curtea de Apel

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
2 voturi 4750 vizualizari 2 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
UPDATE [08:51] 23 NOV 2015 › Magistratii Curtii de Apel Ploiesti judeca azi recursul formulat de directorul suspendat al Directiei Economice din Primaria Buzau,Ion Gegea ,impotriva masurii arestului preventiv decis de judecatorul de drepturi si libertati din Tribunalul Buzau

UPDATE [11:14] 20 NOV 2015 › Cei cinci angajaţi din Direcţia Economică a Primăriei Buzău au fost suspendaţi din funcţie. Primarul Constantin Boşcodeală a afirmat că suspendarea va fi valabilă pe toată durata măsurilor preventive stabilite de instanţă.

UPDATE [17:05] 19 NOV 2015 › În cursul zilei de ieri  Ion Gegea a contestat măsura arestării preventive, urmînd ca în scurt timp să fie fixat un termen pentru judecarea contestaţiei. Instanţa competentă să soluţioneze cererea este Curtea de Apel Ploieşti.

UPDATE [05:33] 19 NOV 2015 › Ion Gegea ,directorul Direcţiei Economice din Primăria Buzau a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Buzău a admis cererea procurorilor DIICOT de a fi  arestat şi  a ieşit cu cătuşe la mîini fiind dus în arestul IPJ. În ceea ce-l priveşte pe funcţionarul  George Bunea ,instanţa a hotărît să respingă cerea procurorilor de arestare preventivă şi a dispus măsura arestului la domiciliu. De asemenea, în privinţa lui Liviu Cătălin Boaru, şeful Serviciului Urmărire, Executare, Colectare Creanţe Persoane Fizice în aceeaşi direcţie ,instanţa a respins cerea procurorilor de arestare preventivă si a decis plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Pentru Mihai Bogdan Neamu ,funcţionar, judecătorul a decis să admită cererea procurorilor de arest la domiciliu . Şi în cazul lui Virgil Toşu,şef serviciu Urmărire, Executare, Colectare Creanţe Persoane Fizice în Direcţia Economică magistratul a decis să admită cerea procurorilor şi a dispus arest la domiciliu. Nicoleta Angelica Lung ,funcţionar în acelaşi departament ,reţinută marţi, a plecat ieri acasă după ce ordonanţa de reţinere a expirat iar procurorii nu au cerut alte măsuri împotriva ei. În plus, instanţa a dispus mai multe interdicţii inculpaţilor aflaţi în arest la domiciliu. Deciziile nu sînt definitive putînd fi atacate cu apel la Curtea de Apel Ploieşti.


UPDATE [01:53] 19 NOV 2015 › La o ora tirzie din noapte Ion Gegea directorul general a Directiei Economice din Primaria Buzau a intrat in sala de Consiliu a Tribunalului .Dupa ce judecatorul de drepturi si libertati a anuntat sentinta in cazul sau ,Gegea a iesit cu catuse la miini insotit de doi politisti care l-au condus la o masina care,in scurt timp, a pornit catre IPJ.La scurt timp a iesit din sala sentintei si Virgil Tosu,fara catuse insotit,si el, de un politist in civil cu care s-a deplasat catre un autoturism.Procurorii cerusera arest preventiv pentru Gegea si arest la domiciliu pentru Tosu.Celelalte persone din dosar audiate miercuri nu au asistat la pronuntarea solutiei.Urma ca instanta sa faca publice sentintele.


UPDATE [16:23] 18 NOV 2015 › La sediul Tribunalului urmează să fie aduşi Ion Gegea directorul Direcţiei Economice şi George Bunea, funcţionar în cadrul Serviciului Urmărire, Executare, Colectare Creanţe Persoane fizice, ambii cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE [14:53] 18 NOV 2015 › Nicoleta Angelica Lung, funcţionar în cadrul Direcţiei Economice, a plecat acasă de la sediul Tribunalului, după ce ordonanţa de reţinere emisă pe numele ei a expirat. În ceea ce o priveşte.Ea nu va fi chemată în faţa instanţei, deoarece procurorii nu au formulat propunere de arestare preventivă sau de plasare în arest la domiciliu. 
În acest moment se judecă cererea de arestare la domiciliu pentru Virgil Toşu.


UPDATE [14:21] 18 NOV 2015 › Cu putin timp in urma s-au incheiat si deliberarile cu privire la cererea de plasare in arest la domiciliu a lui Bogdan Mihai Neamu,functionar in cadrul Directiei Economice a Primariei  Buzau .Neamu a iesit acum citeva minute din sala de judecata iar instanta a ramas in pronuntare.


UPDATE [12:33] 18 NOV 2015 › Deliberările cu privire la cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Boaru s-au încheiat, iar instanţa a rămas în pronunţare. El a adeclarat că este nevinovat, că nu ştia nimic despre faptele comise de colegii săi din Direcţia Economică. Cătălin Boaru a adăugat că cel mai probabil, o persoană din interior ar fi făcut un denunţ. 

UPDATE [11:58] 18 NOV 2015 › Şedinţa de judecată este în plină desfăşurare la Tribunalul Buzău. Şedul Secţiei penale, judecătorul Felix Alexandru, este magistratul care va decide soarta celor doi funcţionari ai Direcţiei Economice a Primăriei Buzău. Este vorba despre şeful Biroului Executări Silite Persoane Juridice, Cătălin Boaru, reţinut ieri dimineaţă, pentru care procurorii cer arestarea preventivă şi Bogdan Neagu, funcţionar pentru care se propune măsura arestului la domiciliu. Pentru început, judecătorul va analiza cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Cătălin Boaru. 

UPDATE [10:41] 18 NOV 2015 › Ordonanţa de reţinere emisă ieri pe numele lui Cătălin Boaru a expirat în urmă cu puţin timp, iar acesta a plecat acasă. Dacă, însă instanţa va emite mandat de arestare, el va trebui să se predea la Poliţie.


Doi funcţionari anchetaţi în dosarul fraudelor de la Direcţia Economică a Municipiului Buzău au ajuns în sala de juduecată. Este vorba despre şeful Biroului Executări Silite Persoane Juridice, Cătălin Boaru, reţinut ieri dimineaţă şi pentru care procurorii cer arestarea, şi Bogdan Neamu un funcţionar pentru care se propune măsura controlului judiciar. Cei doi au fost duşi în sala de judecată unde un magistrat al Tribunalului Buzău  va decide dacă vor fi cercetaţi în stare de libertate sau în arest. 
 În cursul zilei de astăzi şi alţi funcţionari vor ajunge în instanţă. Reamintim ieri, 13 angajaţi ai Direcţiei Economice a municipiului Buzău au fost audiaţi într-un dosar în care se anchetează modul în are aceştia au şters amenzi şi au diminuat, şters sau omis datorii la bugetul local ale unor firme, fără să aplice măsurile de executare silită. Etichete: arestarea |  Direcţia |  Economică |  funcţionari |  instanţă
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

violeta
19 noiembrie 2015
Niste impostori care au devalizat bugetul municipiului buzau . Psd s a transformat intro gasca de hoti .....finii si cumetrii au ocupat partidul. Jos cu ei
cititor
20 noiembrie 2015
Sa vedeti,or sa se-mbolnaveasca cu totii.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU