26 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 26 septembrie 2017

Militar de la Boboc,retinut pentru contrabanda cu tigari

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2358 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Doi traficanţi de ţigări de contrabandă au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău,dupa care instanta i-a pus sub control judiciar Prin afacerile derulate, în doar patru luni, cei doi buzoieni, printre care şi un militar, au reuşit să producă statului un prejudiciu de aproape 1 milion de lei. Mai exact, din mai şi până luna aceasta, suspecţii au procurat tutun fie de pe internet, fie direct de la vânzători, din care ulterior fabricau ţigări de diverse mărci. 

600 kilograme de tutun plasat pe piața neagră

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean, traficanţii ar fi plasat pe piaţa neagră peste 600 de kilograme de tutun, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.000.000 de lei. Clienţii, care nu erau deloc puţini, erau cunoscuţii traficanţilor, atît persoane din municipiul Buzău cât şi din alte localităţi ale judeţului. Cei doi buzoieni care făceau comerț ilicit cu țigări au intrat sub lupa polițiștilor cu cîteva luni înainte de declanșarea perchezițiilor. 

Acțiunea a fost coordonată de Parchetul Militar

Între timp, pe fir au intrat poliţiştii din cadrul IPJ Buzău care, ieri, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au efectuat 12 percheziți, atât în municipiul Buzău cât şi în judeţ. La finalul descinderilor, au fost ridicate 190 de kilograme de tutun, obiecte folosite la fabricarea ţigărilor- respectiv utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96 000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6 000 de ţigarete confecţionate artizanal. 10 persoane au fost duse la audieri, însă la final doar doi buzoieni, militarul de 45 de an,care activeaza la o unitate militara din Boboci şi un alt suspect de 47 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Astăzi, cei doi, acuzaţi de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu produse accizabile, au fost prezentaţi magistraţilor, aceştia plasându-i pe buzoieni sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.Etichete: contrabandiști |  țigări |  reținuți
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU