19 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 19 octombrie 2018

D.N.10 intră în reparaţii,in sfirsit

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1823 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

După săptămîni de amînări şi promisiuni, unul dintre cele mai importante drumuri naţionale ce tranzitează judeţul Buzău intră în reabi­litare. Este vorba despre D.N.10, în drep­tul localităţii Măgura, acolo unde în urma alunecărilor de teren o porţiune de cîţiva metri din şosea s-a surpat, iar circulaţia pe sensul de mers către Braşov a devenit imposibilă.           
        
Primii muncitori au ajuns deja în zonă, iar pînă la finalul săptămînii vor amenaja şantierul pentru ca de luni să poate fi scoase pe teren și utilajele. Prefectul de Buzau, Carmen Ichim a declarat ca au fost deja discuţii cu toţi partenerii implicaţi în proiect, iar refacerea drumului va începe luni cu punctul în care există cea mai mare alunecare de teren, respectiv localitatea Măgura. Drumul este grav afectat pe o porțiune de cîțiva metri. Pămîntul de sub carosabil a luat-o la vale, astfel că pe o distanță semnificativă, sensul de mers dinspre Buzău spre Brașov este impracticabil. Purtătorul de cuvînt al C.N.A.I.R., Alin Șerbănescu a declarat că se au în vedere două porţiuni de drum în vederea consolidării, respectiv km-ul 26/450 şi km-ul 26/830. Acesta a mai menţionat că unul dintre sectoare a fost deja aprobat şi aici se va începe lucrul de luni, urmînd ca pe cel de-al doilea să fie demarat în două săptămîni, momentan aflîndu-se în faza de proiect. 
 
Termen de finalizare - 6 luni 
 
Termenul de finalizare al lucrărilor este de șase luni, însă, atît prefectul Carmen Ichim, cît și reprezentantul C.N.A.I.R. dau asigurări că șantierul va fi închis mult mai devreme. Oficialul a mai declarat că iniţial termenul era de 6 luni, dar ieri dimineaţă constructorul a dat asigurari că va aloca toate resursele necesare şi nu numai pentru a reduce această perioadă menţionată în contract.

Cît ne costă

Atît firma care execută lucrările cît şi cea care a făcut proiectarea sînt societăţi cu capital românesc. Administratorul drumului naţional dă asigurări că, la final, calitatea lucrărilor va fi una superioară. Alin Şerbănescu, reprezentant C.N.A.I.R., a declarat ca cele 2 firme au colaborat şi în trecut cu C.N.A.I.R., pentru refacerea drumurilor naţionale D.N.7, D.N.1 şi D.N. 72, dînd dovadă de seriozitate şi finalizînd de fiecare dată lucrările mai devreme decît perioada contractuală. Costul total al lucrărilor ce vor fi executate pe D.N.10, în punctele afectate de pe raza localităţii Măgura, se ridică la 4,5 milioane de lei.Etichete: intră |  reparaţii |  sfirsit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU