12 [IAN 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 ianuarie 2017

Divizia 2 Infanterie 'Getica' începe instrucţia

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 1382 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

La începutul săptămînii la comandamentul Diviziei 2 Infanterie "Getica precum şi la marile unităţi şi unităţi subordonate diviziei, a avut loc festivitatea începerii anului de instrucţie 2017. Cu acestă ocazie a fost prezentat şi bilanţul anului trecut. Comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, a făcut un scurt bilanţ al anului 2016, an în care s-au depus eforturi deosebite pentru îndeplinirea obiectivelor de performanţă asumate. A prezentat activităţile importante care au solicitat efortul tuturor, iar la final s-a putut afirma că structurile Diviziei 2 Infanterie "Getica" şi-au făcut pe deplin datoria, se arată într-un comunicat de presă al Diviziei. În continuare, generalul Foca a precizat că: "Am ştiut să trecem împreună peste provocările acestei perioade, am avut şi privilegiul de a organiza şi desfăşura activităţile care au marcat sărbătorirea Centenarului Armatei a 2-a, am găsit soluţii adecvate pentru toate misiunile ordonate."

Obiectiv pentru 2017

Pentru anul 2017, comandantul diviziei a prezentat obiectivul fundamental al marii unităţii, care constă în intensificarea procesului de realizare a capacităţii operaţionale planificate, desfăşurarea  instrucţiei şi exerciţiilor interarme, întrunit, interinstituţional, în cooperare cu elemente ale Forţelor Aeriene, Forţelor Navale, Direcţiei Informaţii Militare, For­ţele pentru Operaţii Speciale, precum şi ale Sistemului de Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională.La finalul activităţii generalul Lucian Foca şi-a exprimat încrederea că toţi comandanţii structurilor subordonate vor şti, în anul 2017, să îşi gestioneze foarte bine activităţile, folosind la maxim competenţele profesionale ale comandanţilor şi instruc­torilor. "Întregul personal al Diviziei 2 Infanterie "Getica" a fost, este şi va rămâne o categorie distinctă de personal profesionalizat, purtătoare a valorilor şi tradiţiilor militare, care întruchipează luptătorul şi specialistul militar, capabil să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce-i revin" a încheiat generalul Foca.Etichete: Divizia |  Getica |  incepe |  Infanterie |  instructia
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

dezgustat
21 ianuarie 2017
Foca ăsta ar fi în stare să cheme presa și când se duce la wc. Ce este așa extraordinar că a început anul de instrucție? Nu se face în fiecare an? Armata trebuie să stea în discreția ei, de aia se bucură de încrederea populației: tace și face. Dar de când cu ăsta, a început să devină iritare știrile despre divizia getica. Pardon, despre infatuatul ăsta care este plin de el și în subconștient.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU