12 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 august 2016

Dispute în Consiliul Local Municipal pe tema banilor pentru Centenarul Armatei a 2-a. Au fost alocaţi 80 000 de lei

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 1423 vizualizari 7 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Consiliul Local Municipal a aprobat în şedinţa extraordinară e astăzi alocarea sumei de 80 000 de lei pentru participarea la evenimentele de amploare organizate de Divizia 2 Infanterie Getica cu ocazia Centenarului Armatei a 2-a. Proiectul a de hotărîre a fost criticat de opoziţia liberală din CLM , care prin vocea consilierului Ion Barbu a susţinut că nu se opune promovării simbolurilor şi tradiţiilor militare, dar că ar fi fost mai potrivit ca banii să mergă către alte obiective. La rîndul său, consilierul PSRo, Silviu Roşioru a spus că suma este prea mare şi o contribuţie de 10 000 de lei din partea Primăriei ar fi fost suficientă. O poziţie similară a avut şi consilierul independent Constantin Ionescu, el spunînd că în condiţiile unui buget auster nu i se pare corect să fie alocaţi bani pentru un eveniment ale cărui costuri puteau fi acoperite de Armată. În replică, primarul Constantin Toma i-a acuzat de populism pe cei care s-au opus proiectului de alocare a sumei de 80 000 de lei şi a afirmat că suma este una simbolică, iar banii erau oricum alocaţi pentru evenimente culturale şi că nu reprezintă un efort financiar suplimentar. “Aceşti bani sînt de la Fundaţia “Alexandru Marghiloman”. Aceşti bani, tot se consumau pentru activităţi culturale. Am considerat că această acţiune este de impact major pentru Buzău. Pentru 2 zile, toată focusarea va fi pe Buzău. Vom avea cea mai mare defilare din istoria Buzăului. Este un moment de maximă atractivitate, trebuie să creăm şi o imagine bună acestui oraş”, a spus primarul Constantin Toma.

Supus la vot, proiectul a primit votul consilierilor PSD, al celor de la ALDE şi a unui dintre consilierii PMP, anume Ion Marin. Ceilalți reprezentanți ai Opoziției s-au abținut, invocînd faptul că cei 80 de mii de lei daţi Armatei puteau fi folosiţi în alt mod. La finalul sedintei primarul Toma a comentat unele declaratii ale fostului vice care a spus la un moment dat ca social democratia nu ibseamna sa dai oameni afara si ca politistii locali care vor fi disponibilizati ar putea merge in justitie .Toma a fost deosebit de transant declarind,,Să atace dumnealui în instanță, eu nu sunt de acord să nu respect legea. Sunt 323 de oameni care au fost angajați ilegal; pe de altă parte, la o emisiune TV a spus că social-democrația înseamnă să nu dai oameni afară,         să-i angajezi; social-democrația nu înseamnă nici hoție, nici prostie. Eu nu pot angaja pe un post șapte-opt oameni! Ca să ai grijă de oamenii care nu-și pot duce viața singuri, trebuie să ai bani; nu poți să împarți sărăcie, trebuie să împarți bani. Și pentru treaba aceasta, trebuie să avem o Primărie putenică din punct de vedere financiar. Nu fac decât să iau măsuri pentru reduceri de costuri și creșteri de venituri”.Etichete: alocaţi |  Armatei |  banilor |  Centenarul |  Consiliul |  Dispute |  Local |  Municipal |  pentru
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

racTHEbest
12 august 2016
brusc, ca printr-o minune, au aparut si banii in vistieria Primariei.. interesul poarta fesul..
metalurgist
12 august 2016
Nu va termina mandatul pentru ca A spus cu subiect si predicat ca daca Tescaru nu va pleca el isi va da DEMISIA. Sa vedem ce cuvant are ,DACA ARE !!!!!!!
Viorel
12 august 2016
Ionescu a fost pisoi în mandatul lui boscodeala , oare de ce? În mandatul trecut boscodeala a dat bani la panseluțe și cani peste 100 miliarde vechi .,Și ionescu nu a ridicat contul. .Este băgat de tescaru la înaintare ...domnule ionescu Îți convine prețul la apa?taci taci și iar taci.
oarecare
13 august 2016
in functie de sezon, se adopta atitudinea care convine.
IONEL
14 august 2016
vai mama lui! bebe se pricepe la toate!
Toma Gargaragiu
13 august 2016
Toma e patronul municipiului Buzău. E sefu\' la toată lumea. E stăpânul tarabelor si al piețelor. E tutorele autobuzelor si al pădurii Crâng. E Dumnezeul nostru. Ave Toma imperator! Toma , cel mai iubit dintre pământeni. Mai tare ca Ștefan Iordache. Saint Toma din Buzău. Sa moara Bibi! Hai, gata cu mistoul.Opriti-l odată ca face numai nefăcute! Nu vedeți că devine un Ceaușescu ? Omul nu prea înțelege cum stau lucrurile în administrație așa cum nu pricepe cum sta treaba nici în afaceri. Buzaului nu e Srl ul lui, iar pe argatii Radu, Sava, Peneș, Romașcani, Lazăr si ceilalți să îi comande la firmele lui falimentare nu pe banii comunității. Aduceti-l pe Dej sau pe Stalin ca e același lucru.
Viorica
13 august 2016
Ba baiatule care lucrezi la compania de apa si scrii sub speudonimul de pe facebook desliuleeee care esti istoricule !!!Toma trebuie sa indrepte cea stricat bosco in ultimiii 10 ani .Ii vine randul si sefului tau tescarelu care a pus un bir in plus apa de ploaie.......Stop hotiei


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU