30 [IAN 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 ianuarie 2017

Dispoziţie! Parcarea pe trotuar, complet interzisă

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 10156 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Poliţia Locală informează cetăţenii municipiului Buzău, că în urma unor modificări legislative maşi­nile nu mai pot fi parcate pe trotuare nici măcar parţial.

Astfel, se consideră staționare pe partea carosabilă situația în care oricare dintre roțile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă. (Se sancţionează cu 4-5 pct. amendă şi 3 pct. penalizare.) Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni și biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare; pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile Art. 144 alin (2) și (3).(Se sancţionează cu 2-3 pct. amendă şi 2 pct. penalizare.) Noile dispoziții prevăzute în H. G. Nr. 965/15.12.2016 stabilesc și că vehiculele staționate neregulamentar vor putea fi ridicate de către administratorul drumului public sau de către administrația publică locală, după caz. Potrivit Art. II din H.G. nr. 965/2016, "Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".     


Etichete: complet |  Dispoziţie |  interzisă |  Parcarea |  trotuar
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Pixelu cu tuș
30 ianuarie 2017
Cel mai simplu este să interzici. Să amenajezi, acolo unde este posibil, noi locuri de parcare este complicat. Cu ceva ani în urmă am vizitat un orășel de munte din Franța. Îngesuit, vai de mama lui, dar dacă pe trotuar, între doi copaci, era loc să parcheze o mașină și rămânea loc și pentru pietoni atunci acel loc era tușat și destinat parcării.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU