21 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 iulie 2016

Directorul TransBus şi-a dat demisia

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1543 vizualizari 0 comentarii

Directorul Trans Bus S.A. Buzău, Ştefan Jercan, şi-a prezentat demisia. Aflat de ani buni în fruntea societăţii de transport în comun, Jercan spune că edilul-şef i-a cerut în mod imperativ să plece. Deranjat de modul în care i s-ar fi adresat primarul, Jercan a ales, în cele din urmă, să părăsească funcţia de conducere. În aceste zile el se află în preaviz, dar la finele acestei luni spune că va părăsi postul şi nu va rămîne pe nici o altă funcţie în cadrul societăţii din subordinea Consiliului Local Municipal.
 Jercan a declarat ieri pentru Focus FM: „Eu mi-am depus demisia pe data de 27 iunie din cauza faptului că fiind în primărie, pe culoar, în faţa uşii primarului, a ieşit pe hol şi m-a ameninţat, a zis să-mi dau demisia. I-am zis că mi-o dau. Contractul meu expiră pe 31 iulie. Eu mi-am cerut preaviz pînă la finalul mandatului. Care e şmecheria? Nu rămîn pe nici un post, plec definitiv."  
30% reducere de cheltuieli
Recent, primarul Constantin Toma a transmis conducerii TransBus un plan de reducere a cheltuielilor la societatea de transport în comun. Conform dispoziţiei, TransBus trebuie să micşoreze cheltuielile cu 30%, începînd de luna viitoare: „E o recomandare de reducere cu 30% a cheltuielilor din august 2016 pînă în 2017. Nu de restructurări. În ce constă această reducere de cheltuieli de 30% nu pot să-mi dau seama", a mai declarat Jercan.

Salariu net, 70 de milioane de lei vechi

Însă această reducere pare greu de operat în condiţiile în care de pildă, directorul societăţii spune că are un salariu net de 70 de milioane de lei vechi pe lună, iar ceilalţi directori se învîrt în jurul aceleiaşi sume.

„Eu am 7.000 de lei salariul net, directorul economic crde că are mai mult ca mine, iar directorul adjunct cam ca mine", a afirmat Ştefan Jercan. Însă de-a lungul timpului, directorul S.C. TransBus S.A., Ştefan Jercan, a ţinut de mai multe ori primele pagini al ziarelor locale cu primele de sărbători pe care şi le-a propus singur şi care erau apoi aprobate de vechea conducere a Primăriei Buzău. Sumele erau de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. 

Etichete: demisia |  Directorul |  TransBus
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU