16 [DEC 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 decembrie 2014

DIICOT a început urmărirea penală a afaceristului Costică Lepădatu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
11 voturi 9192 vizualizari 4 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Numele afaceristului Costică Lepădatu se află într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi de obţinere frauduloasă de fonduri europene instrumentat de DIICOT.

Surse din DIICOT Bucureşti confirmă informaţiile privindu-l pe Lepădatu şi arată că afaceristul suscitat are calitatea de suspect şi că asupra lui a început urmărirea penală, iar neregulile cercetate de anchetatori vizează operaţiuni de evaziune fiscală, sprijinirea unei grupări infracţionale, fals în înscrisuri şi spălare de bani, iar pentru a explica toate acestea a fost deja audiat de procurori. 

Aceleaşi surse mai precizează că Lepădatul ar fi membrul unei grupări infracţionale care racola oameni săraci din diverse zone din ţară, pe numele cărora a înfiinţat peste 100 de firme fantomă. Societăţile erau apoi folosite pentru livrări de diverse mărfuri, în special produse din carne, numai că în urma tranzacţiei dintre aceste firme statul nu încasa taxele şi impozitele aferente, iar bugetul public a fost astfel prejudiciat cu zeci de milioane de euro. Mai mult, în baza acestor acte false, membrii grupării au încercat să acceseze fonduri europene.

Cu două zile în urmă, procurorii au executat, ajutaţi de forţe speciale, zeci de percheziţii la firme din Bucureşti, Iaşi, Ilfov şi la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Anchetatorii susţin că au documentat deja o amplă activitate infracţională care a păgubit statul român cu 27 de milioane de euro.Costică Lepădatu şi-a legat numele de-a lungul ultimilor ani de mai multe afaceri dubioase din domeniul imobiliar, dar mai ales din zona producţiei şi transportului de alcool.

În 1996 după ce a demarat prima campanie anticorupţie postdecembristă, Costică Lepădatu a stat în arest mai multe luni pentru evaziune fiscală.


Etichete: alcool |  arest |  buzau |  costica |  lepadatu
Voteaza articolul: bun: 8  |  slab: 3   5

Comentarii

Daria
17 decembrie 2014
Abia acum?
cristian
18 decembrie 2014
si cu legatura acestuia cu penalul de bigiu , ion vasile , bosco etc. cum ramine???? cum sa deschis bazinul cu acordul cj buzau si cum sa inchis subit la putin timp ???? cum a ajuns bazinul olimpic pe mina lui si cum se spalau banii in cadrul acestuia??? cum a fost devalizata fosta fabrica de lapte ??? si multe , multe alte semne de intrebare..... oare se va face vreodata dreptate in tara asta??? LEPRELE LA PUSCARIE.....NU SA SE PLIMBE CU FERARI , PORSHURI SI MAMERE PRIN ORAS SFIDINDU-NE.....NEMERNICILOR
un cetatean
18 decembrie 2014
La puscarie cu acest hot ordinar !HUUUUAAAA !!!!
GIGI............
19 decembrie 2014
cu copilul ucis la zoresti sub rotile masinii acestui nemernic cum ramine ?cu angajatii batuti de catre jigodia asta ordinara cum ramine si multe alte nelegiuiri facute . cred ca i-ar trebui pe putin 35 de ani de puscarie nemernicului .


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU