09 [DEC 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 decembrie 2019

Dezvăluiri incredibile la MedikaTV despre sistemul românesc de detectare a cutremurelor

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2789 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

România este la un pas să întreacă ţări mult mai avansate din punct de vedere al cercetării în domeniul seismologiei, iar cutremurele mari ar putea fi anunţate chiar şi cu 4 ore înainte de a se produce.

La emisiunea Medika-Special s-au făcut recent dezvăluiri incredibile despre stadiul în care specialiştii români au ajuns în privinţa realizării unui sistem care să detecteze iminenţa producerii unei mişcări telurice importante cu mai multe ore înainte ca seismul să se producă. În cadrul emisiunii s-a explicat că un grup de cercetători de la Universitatea Politehnică Bucureşti, în colaborare cu o companie din Israel, va implenta în România până în vara anului 2020 un ansamblu capabil să descopere iminenţa producerii unui cutremur sever, tehnologie testată deja, în Balcani, în Grecia şi Turcia.

Prezent în platoul Medika Special, rectorul U.P.B., Mihnea Costoiu, a declarat că sistemul a dat până acum rezultate mai mult decât încurajatoare, iar procentul de succes a implementării acestui în ţara noastră ar fi de peste 90 la sută. Costoiu a mai arătat, cu aceeaşi ocazie, şi cum va funcţiona întregul ansamblu si ca :,,acest sistem presupune o colectare a acestor echipamente care vor colecta radiațiile emise de sol de pe suprafața studiată în ionosferă și evident cu modificările care se produc în ionosferă înainte de cutremur, aceste informații sunt prelucrate de un algoritm cu ajutorul inteligenței artificale și se pot oferi informații cu privire la cutremurele care vor să vină, cu o predicție minimă de 4 ore. Vorbim de un demers științific care va furniza date despre cutremurele care or să vină”.

 

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI 


Etichete: cutremurelor |  despre |  detectare |  Dezvăluiri |  incredibile |  Medika |  românesc |  sistemul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU