21 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 februarie 2017

Dezvăluiri incredibile din interiorul spitalului Ojasca

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2984 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Asistentul concediat după evadarea unui pacient deosebit de periculos se apără şi acuză grave deficienţe administrative Eugen Dumitrescu a contestat în instanţă decizia de desfacere  a contractului de muncă. Asistentul medical de la secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, concediat după evadarea unui pacient periculos a contestat în instanţă decizia de desfacere a contractului de muncă pe care o consideră nedreaptă şi aduce grave acuzaţii managementului instituţiei medicale. În plus, asistentul Eugen Dumitrescu este nemulţumit de faptul că numele său a fost menţionat de fostul manager al spitalului, atunci cînd au fost prezentate sancţiunile aplicate celor socotiţi vinovaţi pentru evenimentul de la sfîrşitul anului trecut.  
Eugen Dumitrescu, asistentul indicat de fostul manager al Spitalului Săpoca, Dumitru Popescu într-o conferinţă de presă, drept unul din principalii vinovaţi de incident susţine că nu a încălcat protocolul, aşa cum a fost acuzat şi a dezvăluit că la spitalul din Ojasca sînt numeroase probleme de natură administrativă, iar o nouă evadare este oricînd posibilă: "Există, cu certitudine probleme în ceea ce priveşte organizarea în interiorul managementului spitalului. Aceste probleme au fost remarcate şi de către cei de la Poliţie, care au făcut cercetarea prealabilă. Se poate constata că nu erau funcţionale toate camerele de luat vederi, că dumnealor de la Poliţie nu şi-au dat seama nici pînă în prezent, cînd şi unde a fugit pacientul".
  O nouă evadare, posibilă oricînd
Dezvăluirile lui Eugen Dumitrescu, unul dintre asistenţii medicali găsiţi responsabili de evadarea lui Marian Trandaf, criminalul care pentru că şi-a ucis mama fusese condamnat să trăiască în spitalul de la Ojasca, vin după ce condu­cerea spitalului i-a desfăcut contractul de muncă invocînd neglijenţa în serviciu. O măsură similară a fost luată şi în cazul asistentei şefe, găsită de asemenea vinovată de fuga deţinutului. Asistentul spune că nu doar lipsa de personal de supraveghere se întîlneşte la nivelul spitalului de la Ojasca, ci probleme sînt şi la capitolul siguranţă.  
Gardurile din plasă, care împrejmuiesc spitalul pot fi escalade de oricine îşi pune în gînd să evadeze în timp ce camerele de supraveghere nu funcţionează tot timpul aşa cum ar trebui: "Atît eu, cît şi ceilalţi colegi am fost expuşi în mod sitematic unui grad de risc, prin faptul că am fost obligaţi să ne deplasăm cu aceşti 150 de pacienţi, de 3 ori pe zi în afara spaţiului securizat al spitalului. Faptul că, în trecut, au mai părăsit astfel de pacienţi, incinta interioară a spitalului şi au fugit, înseamnă că toţi asistenţii sînt vinovaţi, sînt iresponsabili, sau, înseamnă că într-o oarecare măsură există un grad de vinovăţie din punct de vedere al asigurării securităţii fizice a pacienţilor. Aici mă refer la integritatea gardurilor, la faptul că aceşti pacienţi care sînt coduri penale, sînt scoşi din spaţiul de siguranţă şi plimbaţi pînă la sala de mese. Sînt însoţiţi, 150 de pacienţi de 3 asistenţi şi de 3 instructori, ceea ce este mult prea puţin. În permanenţă, aceşti pacienţi sînt croiţi să înşele sistemul şi să evadeze", a explicat Eugen Dumitrescu.  

Dispariţie misterioasă

Fostul angajat al spitalului Ojasca s-a referit şi la ziua în care Marian Trandaf a evadat. Omul spune că încă nu se ştie cînd a fugit deţinutul şi explică de ce angajaţii secţiei nu au anunţat mai repede Poliţia.  Pentru început, personalul a căutat bolnavul în incinta secţiei, şi abia după după ce s-a constatat că nu se află în nici unul dintre saloane, s-a sunat la 112.

"Eu, dacă nu aş fi procedat la căutarea interioară a pacientului pe secţie, atît eu cît şi colegii mei, ar fi existat posibilitatea alertării autorităţilor şi ulterior găsirea pacientului în vreo baie pe la etaj. Nu poţi să anunţi imediat". După evadarea lui Marian Trandaf, un deţinut periculos care îşi ispăşea pedeapsa la Ojasca pentru că şi a ucis mama, condu­cerea spitalului de psihiatre de la Săpoca a dispus măsuri dure împotriva a peste 20 de angajaţi. Doi angajați și-au pierdut locurile de muncă, în timp ce restul personalului găsit respon­sabil s-a ales cu reduceri de salarii și avertismente scrise. Eugen Dumitrescu, rămas fără loc de muncă, a depus contestaţie la Tribunal, primul termen fiind fixat pe 1 martie. Asistentul este supărat totodată pe fostul manager al spitalului care i-a rostit numele atunci cînd a enumerat sancţiunile, într-o conferinţă de presă. Dumitrescu spune că mana­gerul nu ar fi avut dreptul să îl nominalizeze atîta timp cît este un proces pe rol.  Etichete: Dezvăluiri |  incredibile |  interiorul |  Ojasca |  spitalului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU