09h 19' ACTUALITATE Buzau
Luni, 15 aprilie 2019

UPDATE Dezastru! Microbuz spulberat de tren, victime multiple, 4 morți (foto, video)

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2188 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [09:19] 16 APR 2019 ›
 Starea a doua victime din tragedia de aseară este critică, în această dimineață. Șoferul microbuzului este internat la Terapie Intensivă în timp ce un al doilea rănit grav a fost transferat azi noapte la Ploiești, la Neurochirugie. Ceilați 10 răniți au traumatisme craniene, toracice și de membre și vor fi transferați în cursul acestei zile pe secții, în funcție de leziunile pe care le au. Victimele sunt din județele Galați, Vrancea și Brăila. Veneau din Germania iar microbuzul prelease călătorii de la Oradea pentru a-I aduce acasă. Persoanele decedate sunt două femei de 24 și 68 de ani din Galați și doi barbati de 24 și 36 de ani din Vrancea.

          Pe de altă parte, CFR Călători a informat că pasdagerii și personalul feroviar din trenul interegio 1579 implicat în accidental de aseară nu s au aflat în pericol. După redeschiderea circulaţiei feroviare, pasagerii au fost  fi preluaţi de o altă garniture care i-a dus la destinație.

         


UPDATE [08:21] 16 APR 2019 ›
Ultimele informaţii arată că în microbuz se aflau 16 persoane, în majoritate oameni tineri, dintre care unele păreau minore, susţin martori ai dezastrului, iar 13 au ajuns în stare gravă la spital. 4 persoane, încarcerate, au murit, 9 sînt accidentate grav dar conştiente, 3 fiind în stare critică.La fața locului, polițiștii rutieristi au facut masuratori specifice pentru stabilirea  cu exactitate a cauzelor
accidentului, dar din primele date nu este exclus ca șoferul microbuzului să fi adormit la volan și
de aceea ar fi forțat barierele la trecerea la nivel cu calea ferată.
Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu
calea ferată prevăzută cu semnale acustice si luminoase si semibariere pe DN 2 B, în afara
localității Bâlhacu. Impactul s-a produs între un microbuz și un tren care circula în zonă. Au
rezultat 3 persoane decedate si 13 răniți grav. Se pare că microbuzul se deplasa din direcția
Oradea către Tișița iar mare parte din pasageri proveneau din localități învecinate acestei
destinații. În momentul accidentului, barierele erau coborâte iar semnalele acustice și luminoase în
funcțiune. Microbuzul era în cursă, era testat și deținea licență de transport regulamentar.
Continuăm cercetările să vedem în ce condiții s-a efectuat acest traseu”, a declarat șeful Poliției
Rutiere Buzău, comisar șef Silviu Dinu pentru observatorulbuzoian.ro
Mai mult, CFR Călători informează că, la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Cilibia și C.A
Rosetti, un microbuz a fost lovit de trenul IR 1579 București Nord – Galați.
„Pasagerii și personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după
redeschiderea circulației feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluați de trenul IR 1731.
Pasagerii din trenurile afectate de acest incident au fost informați asupra cauzelor generatoare”, arata un comunicat al CFR CalatoriUPDATE [23:22] 15 APR 2019 › Ultimele informaţii arată că în microbuz se aflau 16 persoane, în majoritate oameni tineri, dintre care unele păreau minore, susţin martori ai dezastrului, iar 13 au ajuns în stare gravă la spital. 4 persoane, încarcerate, au murit, 9 sînt accidentate grav dar conştiente, 3 fiind în stare critică.
Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au decedat, 10 persoane au fost grav rănite, iar alte trei au suferit răni uşoare în urma coliziunii dintre un microbuz de persoane şi un tren la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bîlhacu, este bilanţul final al I.S.U. Buzău, după ce la ora 23,00 Planul Roşu de intervenţie a fost dezactivat arată agerpres.ro

Purtătorul de cuvânt al I.S.U. Buzău, sublocotenent George Creţu, a precizat că au fost trei persoane rămase încarcerate în microbuz, acestea fiind declarate decedate.

Răniţii au fost preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Buzău.

Potrivit unor surse din Poliţie, şoferul care venea de la Arad şi mergea la Tulcea a adormit la volan, acesta lovind barierele de cale ferată cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

În sprijinul salvatorilor de la Buzău, I.S.U. Brăila a trimis două ambulanţe.

Conform purtătorului de cuvînt al ISU Buzău, microbuzul cu călători a fost lovit de tren la trecerea de cale ferată de la Bîlhacu. El a mai spus că la faţa locului se află şapte ambulanţe şi alte trei echipaje ISU.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspector principal Ane Marie Vrapciu, a declarat pentru AGERPRES că traficul pe D.N. 2 B a fost deviat pe ruta Cilibia-Caragele-Luciu-Largu-Ruşţu-Surdila Greci. De asemenea, potrivit Centrului INFOTRAFIC al IGPR, şi circulaţia feroviară în zonă a fost restricţionată, desfăşurându-se pe un singur fir.

CE SPUNE UN MARTOR 

Se pare că microbuzul venea din străinătate. La Bâlhacu, mașina plină cu oameni a fost lovită de un tren care se îndrepta dinspre București spre Galați unde trebuia să ajungă la 22. 30. În urma impactului, microbuzul a fost târât sute de metri.

"Am simțit deodată că trenul pune frână brusc și mi-am dat seama că a luat ceva. Am ieșit să vedem dacă putem ajuta. Am scos câteva personae care erau în viață dar erau și morți. A forțat bariera șoferul microbuzului, cred că nu și-a dat seama, drumul e și puțin oblic. Șoferul microbuzului e viu, el o să povestească ce s-a întâmplat", a declarat un pasager în trenul implicat în accident.

ŞOFERUL NU S-A ASIGURAT

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, luni seara, că traficul feroviar între stațiile Cilibia și Rosetti este închis luni seara, pe ambele fire, din cauza accidentului înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate, un microbuz de persoane fiind lovit de tren scrie observatorulbuzoian.ro

Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanților pentru situații de urgență. Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 (Brașov – Galați) staționează temporar în Cilibia", a spus Oana Brânzan, potrivit Mediafax.

 


UPDATE [22:58] 15 APR 2019 ›
Din imaginile de la fața locului se poate vedea cum microbuzul este lovit foarte puternic de tren. De asemenea, este surprinsă și intervenția pompierilor. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai multe persoane din microbuz sunt încarcerate și se încearcă extragerea lor. „Pînă în acest moment, 6 victime au fost preluate și transportate la spital. La faţa locului s-a constituit un punct de triaj medical al victimelor”, au precizat reprezentanții IGSU citaţi de siteurile de ştiri de la Bucureşti.

„Din cele 10 persoane transportate la spital, 1 este în stare gravă (inconştientă), iar 9 sînt conştiente si prezintă diferite leziuni. Pentru extragerea celorlalte 3 persoane încarcerate în microbuz, salvatorii acţionează cu accesorii grele de interventie. 1 persoană nu prezintă probleme medicale”, au mai declarat reprezentanții IGSU,, notează stiripesurse.ro

Purtătorul de cuvînt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, luni seara, că traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosetti este închis luni seara, pe ambele fire, din cauza accidentului înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate, un microbuz de persoane fiind lovit de tren.

„Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanțiilor pentru situații de urgență Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 ( Brașov - Galați) staționează temporar în Cilibia”, a spus Oana Brânzan, potrivit Mediafax.

Reprezentanții ISU Buzău anunță că în microbuz sînt cel puțin 14 victime, trei fiind decedate.

Poliția Buzău a transmis că circulația rutieră și feroviară au fost blocate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, accidentul a avut loc în localitatea Bâlhacu, comuna C. A. Rosetti, unde un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi.

În urma impactului ar fi rezultat între 7 şi 9 victime, a căror stare nu se cunoaşte deocamdată.

Primele informaţii arată că în microbuz, care venea din Germania, s-ar fi aflat 14 persoane, opt fiind încarcerate în urma accidentului. Până la ora transmiterii acestei ştiri, patru din cele opt victime încarcerate au fost scoase.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului au fost mobilizate 7 ambulanţe SAJ şi SMURD, un punct medical avansat, o autospecială de stingere incendii şi una de descarcerare grea.

De asemenea, mai multe echipaje de poliţişti au fost mobilizate la locul incidentului.

În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanţă de circa 300-400 de metriUPDATE [22:51] 15 APR 2019 ›
Trei oameni au murit în urma accidentului teribil din localitatea Bâlhacu, acolo unde un microbuz plin cu călători a fost lovit de un tren. Numărul victimelor se poate modifica de la o oră la alta spun surse oficiale din sistemul medical buzoian.
Ultimele date de la I.S.U. Buzău, arată că în urma accidentului de luni seară, 3 oameni au murit şi 10 au fost transportați la spital. Printre victime se găsesc și persoane inconștiente, grav accidentate a căror viata atîrnă de un fir de păr. Șoferul maşinii este singurul care a scăpat cu răni uşoare, în urma accidentului, și nu a necesitat să fie transportat la spital.
Un accident dezastuos s-a produs, luni seară, la Bâlhacu, pe raza comunei C.A. Rosetti, acolo unde un tren a lovit în plin un microbuz plin cu călători. I.S.U. Buzău a declanşat Planul Roşu de dezastre majore iar la locul impactului au fost dirijate 10 ambulanţe şi două echipaje pentru descarcerare. Surse de presă susţin că ar fi 14 victime dintre care 6 au fost, deja, preluate de Salvări. Nenorocirea a avut loc la o trecere de nivel cu calea ferată de pe D.N.2C, Buzău-Brăila. Microbuzul se deplasa către Galaţi, iar trenul venea de la Bucureşti şi trebuia să ajungă la Galaţi. În urma impactului autovehiculul a fost tîrît aproape 400 de metri, iar autorităţile au confirmat că 3 oameni au murit. (vom reveni)

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU