BREAKING NEWS Buzau
27 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 aprilie 2020

Dezastrul de la Breaza, provocat de o mână criminală

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2737 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


După aproape 72 de ore de luptă cu flăcările, incendiul care a pârjolit o pădure de pini la Breaza, a fost lichidat. De acum încolo polițiștii încep cercetările pentru a da de urma persoanei care a dat foc vegetației, declanșând întreg dezastrul. 

Luni dimineață, mai multe echipaje de la ISU Buzău au luat la pas pădurea distrusă de foc pentru a verifica fiecare posibil focar și pentru a se asigura că focul nu va reizbucni. Între timp, după ce au parcurs întreaga zonă, pompierii buzoieni au anunțat lichidarea focului. Specialiștii ISU Buzău au stabilit că cel mai probabil focul a fost pus intenționat. 

Timp de trei zile, până când a fost stins, focul a făcut prăpăd la Breaza. Circa 20 de hectare de pădure au fost afectate, spun autoritățile locale.  Autoritățile așteaptă ca făptașul să fie prins mai ales că nu este pentru prima dată când focul a fost aprins pe dealuri, în imediata apropiere a pădurii. 

”E ceva la mijloc acolo, pentru că am avut trei tentative de incendii, în aceeași zonă. Se  face cercetare, s-a deschis dosar. Prima data a ars 4-5 ore pe timp de noapte, l-am localizat atunci, că era un strat subțire de zăpadă și nu - a propagat, la câteva zile a fost un alt incendiu, dar l-am stins că l-am luat din pripă. Acum ne-a pus capac, în ultimii 50 de ani, nu a fost așa ceva, în localitatea noastră”, a declarat primarul comunei Breaza, Adrian Drugă.  

Reamintim, focul a fost semnalat vineri după amiază la Breaza. Inițial, a fost anunțat ca un incendiu de vegetație uscată, apoi a cuprins pădurea de pini din zonă. Zilnic, peste 100 de oameni, pompieri, voluntari, angajați ai ANIF si ai Direcției Silvice, au luptat cu flăcările, însă din cauza vântului și a terenului accidentat, intervenția a fost extrem de grea. 

Etichete: Breaza |  criminală |  Dezastrul |  provocat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU