23 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 23 octombrie 2014

Descinderi al Poliţiei la producătorii de vin

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1355 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. acționează în mai multe județe pentru verificarea legalității activităților desfășurate de șapte agenți economici care produc și comercializează vinuri şi produse viti-vinicole.

Începând cu data de 23 octombrie a.c., Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. efectuează o acţiune pentru prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării vinurilor şi produselor viti-vinicole, în judeţele Buzău, Bacău, Neamţ și Vrancea. Alături de cei 35 de poliţişti specializați in investigarea fraudelor, la acțiune participă 30 de inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Pe parcursul acţiunii urmează să fie verificate 16 puncte de lucru ce aparțin a șapte agenţi economici. Echipele de control vor ridica probe şi contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societaţile verificate în vederea analizării în laborator pentru stabilirea autenticităţii acestora.
De asemenea, se efectueză verificări cu privire la realitatea şi corectitudinea înregistrărilor financiar contabile referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite. Totodată, sunt verificate stocurile de produse existente, precum şi beneficiarii mărfurilor comercializate.

În aceeaşi perioada, polițiștii Direcţiei de Investigare a Fraudelor și ai structurilor teritoriale vor continua verificările şi în alte judeţe, unde agenţii economici verificaţi ar fi comercializat vinuri şi produse viti – vinicole, în cauză existând suspiciunea rezonabilă că produsele comercializate ar fi fost falsificate.Etichete: IGPR |  vin |  control
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU