28 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 octombrie 2014

Deschiderea Muzeului Judeţean, la a treia încercare. Proiectul, propus în aceeaşi formă

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1086 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, va încerca joi, pentru a treia oară, să redeschidă Muzeul Judeţean. Proiectul de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJ în aceeaşi formă în care a fost propus prima dată. 

Darea în folosinţă a clădirii ce ar trebui să găzduiască trei instituţii de cultură de mare importanţă la nivel judeţean, a devenit subiect de dispută politică, iar votul a fost până acum dictat de orgolii şi interese de partid. Imobilul a fost complet reabilitat, iar procesul verbal de recepţie a lucrării a fost încheiat, aşa cum se arată în expunerea de motive, în data de 14 august. Pentru a putea fi predat beneficiarilor este însă nevoie de votul a cel puţin două treimi dintre consilierii judeţeni. La şedinţa de luna trecută, voturile reprezentanţilor PSD în Consiliul Judeţean, singurele în favoarea proiectului, au fost insuficiente penrtu adoptarea hotărârii. 

Ultima tentativă de inaugurare a imobilului de pe Bulevardul Bălcescu în care îşi au sediul Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă a eşuat în urmă cu două săptămâni când a fost convocată o şedinţă extraordinară ce a avut pe ordinea de zi, printre altele, şi acest proiect. Nici atunci nu s-a obţinut majoritatea calificată pentru că PP-DD-iştii şi PDL-iştii au lipsit de la şedinţă, iar consilierul PSD Adrian Petre, care este în caelaşi timp director al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă nu a avut dreptul să voteze. Etichete: bigiu |  buzau |  judetean |  muzeul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

mihai
29 octombrie 2014
Ma asteptam la mai multe informatii.Care este miza, de ce nu vor cei din "opozitie" sa aprobe proiectul.Slab documentat articolul.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU