16 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 noiembrie 2016

Deputatul Titi Holban, 3 ani cu suspendare. Condamnare definitivă

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1177 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Deputatul de Buzău, Titi Holban a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare. Soluţia a fost pronunţată  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 Instanţa Supremă a respins apelul procurorilor şi al lui Holban ceea ce înseamnă că rămîne valabilă prima soluţie pronunţată în luna martie a acestui an. Astfel, Titi Holban este condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. El are un termen de încercarte de 4 ani. 

Titi Holban a fost trimis în judecată de procurorii DNA în vara lui 2014 pentru trafic de influenţă. Concret, conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, deputatul ar fi luat 10 000 de euro de la un agent economic, promiţând că va interveni pe lângă un angajat al Fiscului astfel încât firma unui apropiat al afaceristului să nu fie amendată. În iunie 2014, procurorii anticorupţie au cerut Camerei Deputatilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului, însă cererea a fost respinsă. A urmat la scurt timp trimiterea în judecată a parlamentarului. Procesul s-a întins pe o perioadă de un an şi 7 luni timp în care la Curtea Supremă s-au derulat, în total, 18 termene. Prima soluţie a fost pronunţată în martie, anul acesta. Cum decitzia nu era finală, atât deputatul de Buzău cât şi procurorii au contestat o, iar astăzi magistraţii Înaltei Curţi au pronunţat soluţia definitivă.Etichete: Deputatul |  Holban |  suspendare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU