18 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 octombrie 2017

DEMISIE.De ce se retrage consilierul Victor Ioniţă din C.L.M.

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2469 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Consilierul local municipal, Victor Ioniţă, şi-a dat demisia din Consiliul Local Municipal Buzău. Doctorul Ioniţă a confirmat informaţia pentru reporterii Şansa Buzoiană afirmînd că, deja, a depus un document oficial în acest sens la Palatul Comunal, iar motivele gestului sînt de ordin personal.                   În acest context, organizaţia municipală va trebui să promoveze în CLM un consilier  de pe lista de supleanţi depusă de filiala pesedistă buzoiană la alagerile locale din primăvara anului 2016. Deşi decizia de a demisiona a şefului ATI din Spitalul Judeţean Buzău pare a avea raţiuni de ordin politic, totuşi, susţin surse bine informate, acesta a renunţat la mandat din raţiuni familiale. Concret, susţin sursele noastre, Ioniţă s-a supărat pe primarul Constantin Toma şi pe o parte dintre apropiaţii acestuia din  urmă, după ce edilul-şef a decis comasarea instituţiilor de asistenţă socială ce depind de Palatul Comunal, acţiune produsă deja, şi care a avut ca efect pierderea postului de director al fostului Azil pentru Bătrîni "Alexandru Marghiloman" de către soţia ex-consiulierului , anume Mirela-Maria Ioniţă, care, între timp, a fost reangajată de grupul din jurul preşedintelui Consiliului Judeţean, Emanoil Neagu, devenind, prin concurs, director executiv adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Buzău), instituţie din subordinea C.J.
De altfel, într-o declaraţie pentru reporterii ziarului nostru Victor Ioniţă parcă a dat de înţeles că dincolo de aspectele politice care au condus la decizia care face subiectul articolului de faţă, motivele personale despre care vorbeşte demisionarul ţin de soţia sa. Iată ce a declarat ieri dr. Ioniţă:

"Am depus o hîrtie oficială la Primărie la începutul lunii, prin care mi-am dat demisia din funcţia de consilier, din motive personale. Nu voi demisiona  şi din PSD; eu sînt un om de echipă; în echipa de pînă acum  a partidului m-am regăsit, consider eu, cu cea mai mare parte a echipei pot să lucrez . Însă n-am putut lucra cu o parte din echipa de consilieri Consiliul Local Municipal. Pentru moment, nu urmează să accept o altă funcţie politică". Analizînd declaraţia se observă că Victor Ioniţă se referea clar  o parte din consilierii locali municipali cu care n-a putut lucra, şi că e un soldat credincios al partidului. În consecinţă, e destul de străveziu faptul că Ioniţă îngroaşă rîndurile grupoului din PSD care se opune primarului Constantin Toma. Alături de el se fală, de ceva vreme şi consilierul local municipal Constantin Florescu, care se află în dispută făţişă cu edilul-şef al Buzăului, iar confruntările dintre cxei doi produse în ultimele şedinţe CLM l-au făcut pe Constantin Toma să ceară imperativ şi public demisia lui Florescu din CLM şi chiar PSD, acuzîndu-l că a pactizat "împotriva buzoienilor" cu grupul "Compania de Apă".
Florescu însă, contactat telefonic de jurnaliştii Şansa Buzoiană a transmis că în nici un caz nu îşi va da demisa din Conciliul Local Municipal şi cu atît mai puţin din PSD. Aşadar, situaţia devine destul de complicată penmtru organiztaţia social-democrată buzoiană, elementele din ultima vreme conturînd din ce în ce mai biune formarea unor grupuri antagonice în interuiorul filialei PSD cu efecte asupra celor mai importante entităţi alese alke judeţului adică CLM Buzău şi CJ, ami precis asupra jocului majorităţilor din aceste structuri. Majorităţi care par extrem de fluide în ultima vreme.
Neagu joacă la recuperare
Pe de altă parte, surse de presă susţin că situaţia conflictuală dintre Toma şi Ioniţă a fost produsă de soţia acestuia din urmă, după ce aceasta a pierdut postul de la conducerea fostului Azil de Bătrîni "Alexandru Marghiloman", rămînînd să conducă în calitate de şef de centru noua structură comasată a Primăriei, numită Direcţia de Asistenţă Socială (DAS). Numai că, aceleaşi surse spun că nimeni din Centru sau DAS nu mai voia să lucreze cu  Maria Ioniţă ca şefă, din cauza comportamentului său total neadecvat faţă de subalterni şi chiar interni. Aşa încît, familia Ioniţă s-a orientat către Emanoiol Neagu, care a recuperat-o pe Maria Ioniţă pe o funcţie de director executiv adjunct al DGASPC cu peste 100 de milioane de lei vechi pe lună, organizîndu-se pentru acest post un concurs pe care, evident, d-na Ioniţă l-a promovat fără probleme.

Cine urmează

După ce scaunul de consilier al lui V. Ioniţă va deveni efectiv liber în CLM urează să fie promovat un supleant de pe lista de celemişti depusă la alegerile locale de anul trecut de PSD Buzău. Aceştia sînt, în ordine Ştefan Tăndărescu, ofiţer de aviaţie, Mihai Anica şef dispecerat la Compania de Apă, Constantin Musceleanu, manager firmă privată şi Victor Oprea, pensionar. Conform surselor noastre partidul va trebui să aleagă în cele din urmă, între Anica şi Oprea.Etichete: consilierul |  DEMISIE |  Ioniţă |  retrage |  Victor
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU