01 [IUL 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 01 iulie 2015

Demisia lui Romanescu continuă să facă valuri. Vezi aici ce s-a întîmplat astăzi

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1474 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Demisia liberalului Cristi Romanescu din funcţia de vicepreşedinte al Consilului Judeţean continuă să provoace polemici în sînul partidului. Cele două facţiuni, liberalii tradiţionali din care face parte Romanescu, şi foşti pedelişti văd problema în mod diferit, şi îşi fac reproşuri reciproc, în timp ce situaţia vicepreşedintelui demisionar este în continuare incertă. Potrivit legii, sau interpretării ce s-a dat oficial, el este în continuare vicepreşedinte al CJ.
Vechii liberali au convocat astăzi o conferinţă de presă la sediul PNL de vizavi de Palatul Comunal, în care Cristi Romanescu a explicat că decizia de a părăsi postul de vicepreşedinte al CJ este irevocabilă. Asistat de deputatul Erland Cocei şi de avocatul Ionuţ Iuga, el a argumentat că demisia este un act unilateral de voinţă şi nu a avut nici un fel de intenţii ascunse atunci cînd a înaintat-o, iar situaţia absurdă în care s-a ajuns după ce consilierii judeţeni ai PSD  au refuzat prin vot eliberarea sa din fiuncţie este rezultatul unor jocuri politice ale pesediştilor şi a unor aberaţii ale legii. „Am constatat că adversarii politici din PSD au sabotat pentru a alimenta disensiunile din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Cristi Romanescu. El a mai spus că aparatul tehnic din Consiliul Judeţean trebuia să elaboreze un proiect de hotărîre pentru a se lua act de demisie nu pentru a fi aprobată. Pentru a întări afirmaţia că se consideră eliberat din funcţie, Romanescu a mai spus că şi-a strîns lucrurile din biroul de vicepreşedinte , iar la Consiliul Judeţean nu va mai merge decît în calitate de consilier Judeţean. Romanescu a transmis şi cîteva mesaje şi către partenerii din PNL, proveniţi din fostul PDL, afirmînd că : "Nu am făcut şi nu voi face nici o înţelegere cu PSD. Blaturi nu sînt decît în capul unor persoane care nu se gîndesc decît la scenarii şi scenarite”

Tema scenariilor a fost reluată la scurt timp la fostul sediu al PDL din strada Ion Băieşu, inscripţionat acum cu sigla PNL, unde consilierul judeţean Raul Florescu, a ţinut la rîndul lui o conferinţă de presă în care a abordat şi subiectul eliberării din funcţia de vicepreşedinte al CJ a lui Cristi Romanescu. „Ce a fost ieri, a fost o găselniţă a juriştilor. Demisia a fost cea mai proastă scenarită la care am participat”. Florescu a prezentat actul depus de Romanescu la secretariatul Consiliului Judeţean în care este scris: „Subsemantul Romanescu Cristinel, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău în baza Hotărîrii nr.112/25.06.2012 vă rog să luaţi act de solicitarea mea pentru eliberarea din acestă funcţie în şedinţa ordinară din 30.06.2015. Prezenta solicitare echivalează cu DEMISIA mea din funcţia de Vicepreşedinte”

Formularea, lasă în opinia lui Florescu loc la interpretări şi astfel s-a ajuns în situaţia ca în şedinţa CJ să ajungă un proiect de hotărîre privind eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui şi nu un proiect de constatare a încetări de drept. 

În aceste condiţii, aspectele tehnice şi de legalitate ar urma să fie lămurite de juriştii Consilului Judeţean, iar elibrarea din funcţie a lui Romanescu, sub o altă formă decît prin vot să fie repusă pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a C.J. Din punct de vedere politic se observă că apele s-au tulburat foarte tare în noul PNL, în timp ce social democraţii care au stat la originea situaţiei ce a creat atîta confuzie, par să fie singurii care au ceva de cîştigat.Etichete: astăzi |  întîmplat |  continuare |  Demisia |  Romanescu |  valuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

simona
01 iulie 2015
preda si acoliti vor sa puna mana pe pnl mariana carjan va fi secretar general
Maricica
01 iulie 2015
Iar acest personaj sinistru Raul.... de cate ori iese se face de rusine. Altul nu gasiti, il lasati tot pe gaga.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU