24 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 noiembrie 2016

Declaraţii surprinzătoare în procesul Doloiu-Bîgiu. Apare şi Neagu

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2165 vizualizari 4 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul primar al localităţii Jilava, martor denunţător în dosarul retrocedării a 15 hectare de teren la intrarea în municipiul Buzău a făcut declaraţii surprinzătoare miercuri în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Adrian Maldin a vorbit pe larg despre modul în care persoane cu nume mari din administraţia judeţeană şi cea a afacerilor din Buzău ar fi acţionat în afacerile retrocedărilor de teren cu valoare de piaţă. În discursul său, Mladin a pomenit numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, al omului de afaceri Gheorghe Doloiu, despre care a mai vorbit şi la audierile precedente, dar, în premieră, şi depre actualul preşedinte al C.J. Buzău. La rîndul său, Doloiu, audiat în acelaşi dosar de către aceiaşi magistraţi ai Î.C.C.J. a relatatdespre o întîlnire a sa cu Adrian Mladin.  „Mladin a preferat să îmi dea mie 1 milion (...) și nu a vîndut direct pentru că (...) societatea era scrupuloasă și nu cumpăra dacă se putea ivi un litigiu. El a preferat să îmi dea un milion ca să își ia 5. (...) În 2014 m-am întîlnit cu Mladin și am văzut că e foarte nervos. Voia să afirm că sumele de bani pe care le-am primit erau pentru Bîgiu. Umblam ca tîmpitu’ după el prin birou cu o o icoană și îi spuneam: pune, mă, mîna pe icoană, că eu pun! Așa de tîmpit eram. Nu mi-am dat seama că are tehnică pe el”.

Vezi mai multe amănunte AICI

Potrivit news.ro, Adrian Mladin fost primar al localităţii Jilava şi martor denunţător în dosarul de corupţie al fostului ministru de Interne Cristian David, a spus, miercuri, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că, împreună cu consilierul fostului ministru, în februarie 2008, a fost la bancă, a scos 500.000 de euro în numerar şi au plecat spre sediul ministerului, geanta cu bani fiind lăsată în biroul demnitarului. Adrian Mladin, adus de la penitenciarul Rahova în boxa condamnaţilor, a arătat că-şi menţine declaraţiile date la DNA şi că îl ştie din 2005 pe Valeriu Roger Niţescu, şeful de cabinet al ministrului, în timp ce el era consilier în Corpul de control al primului ministru.

Amănunte complete AICIEtichete: Apare |  Bîgiu |  Declaraţii |  Doloiu |  Neagu |  procesul |  surprinzătoare
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Alt Dante
24 noiembrie 2016
Prea cinstitul Petre Emanoil Neagu, 750.000 de euro la o singura tragere. L-a sapat pe Bigiu si a ramas el. Pana cand? Mafie curata la Buzau! Doamne, cat se fura in continuare!
YOzefini
24 noiembrie 2016
Pre cinstitul il sapa si primarul TOMA ca sa-l sustina pe Tescaru.Stai sa vezi ca se rupe ata.
DNA/Diicot
24 noiembrie 2016
Stati linistiti ca ii strangem pe toti Incet si bine.E in carti deja.Are valiza pregatita.Vine MOS DNA si la el.
Gigel
24 noiembrie 2016
DNA salveaza buzaul de mafioti si chileri pilitici.Doamne ajuta!!!!!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU