30 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 30 ianuarie 2018

Declarație în exclusivitate a primarului Toma! Nu s-a știut pînă acum

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 3789 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
Declarație în exclusivitatea primarului Toma! Nu s-a știut pînă acum

Primarul orașului, Constantin Toma, a declarat în exclusivitate pentru Sansanews că una dintre clădirile emblematice ale orașului, care a trecut printr-un proces de refacere în perioada 2001 – 2002 și în care s-au investit foarte mulți bani din bugetul local, ar putea să fie afectată din temelii în urma unui cutremur mai puternic. Este vorba despre Palatul Comunal.

Adjudecată la prețul de 16 miliarde de lei vechi, în anul 2000, lucrarea de consolidarea Palatul administrativ  s-a finalizat  anul următor la prețul de 38 de miliarde de lei, iar acum aflăm că doar două treimi din structura de rezistență a obiectivului a fost consolidată.

„O treime a rămas neconsolidată. La un eventual cutremur putem să avem mari probleme și nu exagerez deloc: mari probleme! Nu este vorba numai de culoare, că noi cînd vorbim de renovarea Palatului, nu ne referim numai la culoare, că o schimbăm și gata, am terminat treaba. Nu mai zic că avem în podul Palatului o armată de porumbei morți și mai sunt locuri prin care plouă ș.a.m.d. Tîmplăria asta nu mai lucrează și, în mod normal, la un monument istoric trebuie să ai tîmplărie termopan, dar pe lemn, fiind un monument istoric categoria A.  Din acest motiv, anul acesta vom face proiectarea pentru consolidare și tot ce înseamnă această lucrare, urmînd să  introducem în bugetul de anul viitor, ca și investiție. Fiind un monument istoric, necesită o mulțime de studii și atunci vom face acest lucru începînd din acest an”, a precizat edilul șef al municipiului Buzău, care a amintit că în primele sale zile de mandat la Primărie s-a vorbit mult despre intenția sa de a schimba culoarea Palatului Comunal, ca fiind o prioritate.

„Aspectul Palatului Comunal nu este o prioritate zero. Anul acesta vom realiza proiectul, în partea a doua a anului, urmînd ca, odată cu noul proiect sau proiectul finanțat cu fonduri europene, să intrăm în Palat. Mă gîndesc în partea a doua a lui 2019 și să terminăm în 2020. Dar pînă atunci avem alte priorități. Să continuăm asfaltările, suplimentarea locurilor de parcare, să continuăm cu platformele îngropate, modernizarea Bazarului în vederea obținerii unui nou sediu, al doilea sediu al Primăriei, stadionul de atletism, am o mulțime de proiecte.  avem un proiect, la care se lucrează în acest moment, pe bani europeni, de a reface inclusiv zona centrală a orașului și Piața Daciei, cu niște opțiuni: zona pietonală, transformare parțială în parc, coroborat în paralel cu refacerea fostului cinematograf Dacia ș.a.m.d. Odată cu această lucrare, avînd în vedere că noi, în primul rînd, trebuie să terminăm Bazarul, ca să pot să iau oamenii de aici și să-i duc acolo, de peste tot de unde sunt prin oraș, Galeria Mall, Marghiloman, etc, că sunt împrăștiați peste tot și noi cheltuim o avere, atunci noi trebuie să ne apucăm de Palat, pentru că Palatul, așa cum am mai spus, are o mare problemă”, a precizat primarul orașului, Constantin Toma.Etichete: Declarație |  exclusivitate |  știut |  primarului
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU