11 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 iunie 2019

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a ministrului Educației! Vizează o școală din Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1978 vizualizari 0 comentarii

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a revenit asupra deciziei de a desființa clasa de la liceul din Beceni, așa cum arăta planul inițial de școlarizare aferent anului școlar 2019-2020, o schemă blamată de profesori și părinți deopotrivă.
Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ion Dobre, a anunțat că în urma unor discuții purtate luni seară cu ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a reușit ca o clasă de liceu să fie salvată de la desființare. Este vorba despre clasa de la liceul din Beceni, care odată tăiată ar fi însemnat în timp desființarea unității de învățământ. Practic, dacă anul acesta nu s-ar mai fi permis înființarea unei noi clase de-a noua la liceul din Beceni, școala nu ar mai fi existat în trei ani, odată ce actualii elevi ar fi absolvit. Sub amenințarea protestelor, Andronescu a acceptat propunerea sindicaliștilor buzoieni de a nu tăia clasa de la Beceni, aceștia din urmă renunțând astfel la protestul care trebuia să aibă loc marți în Capitală.
Rămân însă celelalte clase ce vor fi tăiate ori transformate în profesională, așa cum își dorește ministrul Educației.
Conform planului impus de minister, la Buzau ar urma să fie transformate in clase de profesională 9 clase de liceu iar 6 să fie desființate. Decizia îi nemulțumește complet pe profesori și pe părinți, care spun că oficialii de la București iau decizii fără noimă și fără a tine cont de realitatea din teren.
Etichete: Beceni |  Ion Dobre |  liceu |  clase
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU