14 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 14 iunie 2014

„Decât taxe care te duc la faliment, mai bine muncitori la negru!”

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
0 voturi 2162 vizualizari 0 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
„Decât taxe care te duc la faliment, mai bine muncitori la negru!”

Mai bine un dosar penal decât taxe care, în final, îţi pun afacerea pe chituci! Acesta pare a fi principiul după care se ghidează tot mai mulţi afacerişti însă, ştiind acest lucru, şi inspectorii de muncă stau cu ochii pe ei, în special pe firmele din domeniile în care munca la negru se îndreaptă către proporţiile unui fenomen.


Sectoarele în care sunt înregistrate frecvent cazuri de muncă la negru sunt comerţul, confecţiile, construcţiile şi transporturile, atât de marfă cât şi de persoane. Fără forme legale lucrează şi persoane care au fost angajate ca paznici, la firme care oferă servicii de pază şi protecţie.


De la începutul anului până acum, inspectorii au depistat 81 de patroni care aveau peste 200 de angajaţi fără forme legale. Trei dintre ei au fost daţi pe mâna procurorilor de către inspectorii de muncă, după ce aceştia au descoperit că aveau la muncă 19 persoane, care lucrau fără drept.


Deşi ştiu că rigorile legii sunt aspre în cazul muncii la negru, mulţi patroni ignoră acest lucru şi încearcă să evite să-i dea statului bani. Fiscalitatea este ridicată, după cum spun în cor angajatorii, iar o modalitate prin care unii agenții economici se sustrag de la plata dărilor către stat este folosirea munctorilor fără acte.


Printre buzoienii care au acceptat să muncească la negru au fost descoperite şi persoane care mai aveau un loc de muncă ori erau pensionate, şi care nu s-au dat în lături să lucreze fără acte, doar ca să câştige un ban în plus.

 Etichete: faliment |  firme |  taxe |  angajati la negru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU