16 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 16 august 2019

De la ce a pornit cel mai mare incendiu din ultimii ani

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2558 vizualizari 0 comentarii


Pompierii  buzoieni au stabilit cauza celui mai mare incendiu produs în ultimii ani la Buzău. Scânteile produse de o presă de balotat au provocat dezastrul.

În urma anchetei efectuate de pompierii din cadrul ISU Buzău s-a stabilit că incendiul care a cuprins marți un depozit de materiale reciclabile de pe strada Transilvaniei a fost provocat de scântei mecanice provenite de la un utilaj din curtea societății. Mai exact, o presă de balotat de la care a sărit o scânteie pe deșeurile ușor inflamabile a generat incendiul de proporții.
Focul a mistuit sute de tone de deșeuri de hârtie, deșeuri de materiale plastice, anvelope. De asemenea, în urma incendiului au fost distruse două utilaje și presa de balotat de la care a pornit totul.  
Reamintim, marți, 13 august, un incendiu de proporții a cuprins un depozit de materiale reciclabile și fier vechi situat pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău. 90 de pompieri cu 18 utilaje din toată regiunea au fost mobilizați pentru stingerea focului, care a generat un nor uriaș de fum vizibil de la zeci de kilometri de oraș. În incendiu au explodat zeci de butelii de oxigen și acetilenă, folosite de muncitori în procesul de tăiere a fierului vechi. Doar o minune și intervenția promptă a pompierilor au făcut ca situația de marți să nu se transforme într-o tragedie.
Incendiul, care a fost cel mai mare din  ultimii ani produs la Buzău, a fost stins după aproape 12 ore.
Etichete: Buzău |  incendiu |  pornit |  produs |  ultimii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU