07 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 august 2019

De la 2 la 10!Elevul care s-a luptat cu conducerea Hasdeului a câștigat definitiv

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 3553 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

S-a pus punct scandalului în cazul elevului de la Colegiul Hașdeu din Buzău sancționat cu nota 2 la Purtare după ce și-a ironizat o profesoară pe Facebook. Prima instanță a anulat sancțiunea, iar decizia nu a mai fost atacată de conducerea liceului, astfel că a devenit definitivă. Acum, nota trebuie îndreptată și în catalog. Elevul și familia sa răsuflă ușurați și așteaptă să se încheie și clasa a douăsprezecea pentru ca apoi să se îndrepte către o facultate.

Anul școlar următor va începe cu dreptul pentru Andrei Voicu, elevul care a fost pe punctul de a fi examatriculat de la Colegiul Bogdan Petriceicu Hașdeu după ce și-a ironizat profesoara de desen. Comisia de Aplicare a Standardelor de Comportament din școală l-a pedepsit, în final, cu scăderea notei la purtare, la 2. A fost momentul în care pentru elev și pentru familie a început o luptă pentru dreptate, ajunsă în final, la tribunal. Soluția pronunțată în iunie, prin care Tribunalul Buzău anula sancțiunea, a rămas definitivă.

”O decizie foarte înțeleaptă. Nu aveau suficiente argumente să atace hotărârea. De data aceasta a rămas definitivă și trebuie să o pună în executare în sensul modificării notei nelegal aplicate, de 2 la Purtare. Conducerea școlii ar trebui să o emită o decizie internă prin care să pună în aplicare această decizie și să procedeze la modificare notei de la 2 la 10, fără a fi nevoie de prezența elevului sau alte aspecte, a declarat pentru Focus TV Oana Tănăsică, avocata elevului de la Hasdeu.
Vestea a readus liniștea în familia băiatului care de 11 luni a luptat cu sancțiunea dispusă:
”S-a făcut dreptate, instanța nu a ținut cont de statutul nostru, de cine suntem noi sau cu cine ne judecăm. A fost aplicată legea. Ne simțim fericiți”, a spus Elena Voicu, mama tânărului aflat în conflict cu conducerea școlii la care învață.
Andrei Alexandru Voicu a primit nota 2 la purtare pe un semestru după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară și versurile unui cântec filmat în urmă cu mai mulţi ani. Comentariul postat pe un grup intern al elevilor a fost considerat jignitor si defăimător de către profesoara vizată. Aceasta a cerut sancționarea elevului, iar colegii săi au fost de acord cu scăderea notei la purtare la 2.Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU